Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nettó 250.000 forintból...

Nettó 250.000 forintból albérlet vagy saját lakás érné meg jobban?

Figyelt kérdés

23 vagyok.

Nettó 250.000 ft. fizetésem van és pontosan ennyi.

Szeretnék már saját teret és kikerülni a családi házból mivel amúgy nagy a lakás de 3-an vagyunk és hát néha már a család szokásai nagyon kiidegelnek engem és olyan helyen vagyok ahol a zajok tömege vesz körül szinte..

Mivel főúton vagyok pont íígy percenként megy a mentő, tűzoltó, rendőrség mivel az is kövel van, sokszor van itt ezen útvonalon motoros felvonulás, szemben valami sportpark van és éjjel nappal ütik a box-zsákokat, csörömpölnek a karikás eszközökkel..néha tinik hangoskodnak ott éjszaka is, szomszédunk egy fiatal pár és hangosan hallgatnak zenét, sanjos vékony a fal és a rezgések átjönnek még a wchez is hiába szóltunk nekik, de balhét nem akarok és még több zajforrás van de kb ennyi a lényeg. Szóval ha a zajok fele nem lenne esküszöm jobban kibírható lenne mint most. Régen nem voltam ennyire érzékeny a zajokra, de mióta körbe vesznek azóta igerlékeny vagyok rájuk és az otthonomban pihenésre vágyok.

Szeretnék egy helyet ahova munka után nyugodtan elvonulhatok és senki nem szól bele, hogy mit csinálhatok. Viszont mindkét tételnél van néhány probléma.

Saját lakásnál több év lenne sajnos mire tudnék venni de ezzel a fizetéssel nem lenne vészes, sőt úgy alakíthatom ahogy akarom, kisállatot is vihetek oda, senki nem járna a nyakmra. Én tulajdonom lenne.

Albérletbe pedig hamarabb tudnék menni, de nem érzem azt hogy most készen állok még a költözésre, pedig támogatnának. Az albérlet több okból is taszít de néha előnyös. Pl. az nyomasztana, hogy a lakás nem az enyém és csak bérlem így extra óvatosságal kell óvnom mindent, lehet a tulaj személyesen kérné a pénz így az is egy tortúra, legtöbb albérlet nem engedi a kisállatot sajnos így kevés választék van. Bármikor úgy dönthet a tulaj, hogy eladja a lakást vagy épp már nem óhajt tovább kiadni pl.ha épp lejár a szerződés akkor döntene így és a lakást már megkedveltem.

Szóval fogalmam sincs mihez kezdjek. Barátnőm albérletes volt így kicsit megtudtam ezt azt de még döntésképtelen vagyok.

Megjegyezném hogy egyedül szeretnék költözni akárhogy is mivel én ilyen vagyok, nem tudnék mást elviselni a lakásban.

Ti melyiket választanátok? Albérlet vagy saját lakás?

Saját lakásból is nekem elég lenne egy kisebb társasházi lakás, nem családi házra vágyok sőt..

A fizetésemből több hónapig szerintem félre tudnék tenni akár a teljes összeget hisz a családom is besegít közben, de úgy 230-at biztos félre tudnék tenni.

2021. júl. 21. 14:55
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
nincs kisállatom amúgy de szeretnék bár ezt elengedhetem.
2021. júl. 21. 14:58
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Akkor kezdj el félretenni, mert a hiteles vásárláshoz is kell minimum 4-5 millió önerő.
2021. júl. 21. 15:04
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Gyűjts önrészre.

Mondjuk nem írtad hol élsz,de a fizu Pesten pl. albérlet mellett nem tesz lehetővé további spórolást.

2021. júl. 21. 15:10
 4/19 anonim ***** válasza:
38%
Elegge optimista vagy hogy 250bol akarsz sajat lakasra sporolni. 13-14 millio alatt nem nagyon van értelmes lakas es az is csak 1 szobas. Önerő minimum 40% plusz a vagyonszerzesi illeték befizetese több 100 ezer.
2021. júl. 21. 15:15
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

Kezdj el önerőre félretenni.

Havi 200 ezret elteszel: évi 2.4 millió. 4 év alatt megvan az önerő vagy 10 év alatt egy lakás ára (közben a pénzt tartsd állampapírban).

2021. júl. 21. 15:30
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben spórolnék az önerőre. Nem írtad, hol élsz, de Budapesten kifejezetten drágák az ingatlanok (de most Győrben és Sopronban is) Bankok kérnek 20-30% önerőt. Pesti ingatlanokkal vagyok képben: itt 20misit szánj pici lakásra is. Az újépítésűek már 1misi/nm körül mozognak. Sok sikert a terveid megvalósításához!
2021. júl. 21. 15:33
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Az albérlet legyen a legutolsó megoldás.
2021. júl. 21. 16:07
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Mennyibe kerülnek feléd a dzerinted megfelelő lakások? Na ennek minimum 20%át kell összegyűjtened, plusz jópár százezret adóra, ügyvédre, egyebekre. Ha ez megvan, menj be pár bankba és kérj előzetes hitelbírálatot.
2021. júl. 21. 18:34
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés mert az anyagiak állnak szemben az emberrel.

Hiszen persze anyagi szempontból lehet azt mondani, hogy spórolj ezerrel évekig, tegyél mindent félre, ne vásárolj semmit.

Csak mellette meg elrepül 4-5 év az ember életéből és az időt azt nem kapod vissza.

Nekem rengeteg pénzem elment mondjuk albérletre és sokáig csak szobát béreltem. A végére azt mondtam, inkább kiveszek egy lakást de ne kelljen osztozni. Viszont megőröltem volna, ha otthon a családi házban kellett volna laknom.

Nem egyszerű, ha az anyagiakat nézem, akkor rossz érzés, hogy 30+ évesen jutottam ingatlanhoz. Viszont ha azt nézem, hogy előtte viszonylag tartalmas és változatos életem volt, akkor ez engem valamennyire kárpótol a saját ingatlan hiánya miatt. És ha ezek nem lettek volna akkor tuti felkötöttem volna már magam.

2021. júl. 21. 18:37
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

9-es: annyira jó hogy ezt leírtad. én is így gondolom, hogy az élményeket semmi nem pótolja.

Én pont úgy csináltam, hogy 30 éves koromig anyummal laktam férfiként, gondolhatod mennyire gáz volt hiába volt külön szoba.

Oké spóroltam 10 milliót és tudtam venni hitelre egy fasza két szobás lakást de nyaralás sohasem volt, nagy bulik sosem voltak, nagy élmények sosem voltak. Csajozásnál iszonyú cink volt mindig, hogy nem vihettem fel senkit kavarás miatt.

Ha újrakezdeném mennék albérletbe és inkább vállalnám, hogy +4 évbe telik összegyűjteni a pénzt.

2021. júl. 21. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!