Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan jutottatok saját...

Hogyan jutottatok saját lakáshoz, házhoz?

Figyelt kérdés
Kort és körülményeket is szívesen olvasnék tőletek.

2021. júl. 14. 20:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Kint dolgoztam és abból vettem itthon hitel nélkül.
2021. júl. 15. 20:06
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok lakás vásárlásban. 21 millióért veszek felújítandó panelt.

Igaz rá kell locsolni még 3-4-et mire kész lesz.

Én rohadt sokáig laktam szobában társbérletben, 30+ éves koromig.

Utóbbi 1-2 évben untam meg és inkább kivettem egész lakást. Ebben segített, hogy olyan fizetést értem el aminél jut is marad is.

Felét hitelből fizetem, másik felét önerőből. Felújítást tudom folyamatosan csinálni. És a törlesztő gyakorlatilag szobabérlés áron lesz.

A tervem az, hogy felújítom (már úgy költöznék be) és 3 év alatt vissza törlesztem a hitelt. Igazából nem lehetetlen, mert többet tudok spórolni mint albérlet mellett, úgy, hogy mellette jut is amire kell.

Aztán ha ez összejön akkor még mindig "csak" 35 éves vagyok egy kifizetett lakással.

2021. júl. 15. 20:58
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Vegyes.

5 év spórolás (ebből 3 év társbérlet) után gyűlt ki a minimál önerőnk. Mikor ez kigyűlt a családunk is besegített még egy kicsivel, hogy ne legyen akkor a hitel.Így most jóval kedvezőbb helyzetbe vagyunk, mint amikor a teljes albérletet fizettók.

29/N

2021. júl. 18. 00:39
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
12, 3 év alatt hogy törleszted vissza a hitelt?
2021. júl. 20. 16:21
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
6 évig gyűjtögettem lakástakarék pénztárban, gondoltam 30 éves koromra biztosan lesz már ingatlanom amibe bele tudom majd forgatni, hát nem lett!:/ Akkor már nagyon ki voltam emiatt, így önerőnek szerettem volna felhasználni hitelhez és gőzerőkkel nézegettem a házakat, már az összes hirdetést tudtam kívülről a hónapok alatt... Végül sikerült egy árverezettet megvásárolni annyiért amennyim volt! Ennyiért telket nem kaptam volna! Igaz, azóta jócskán röpülnek rá a milliók, mert kb.a nulláról kezdtük az egészet, mintha építkeztünk volna. De onnantól kezdve hogy megvolt ez az alap, minden fizetésünket ami csak marad az otthonunkba toljuk és az Apám is kőkeményen odaállt anyagilag, amire abszolút nem számítottam és azóta is folyamatosan gyűjti-adja, hiába mondjuk, hogy álljon le, akkor megsértődik. Szóval enélkül a segítség nélkül amire nem számítottam konkrétan sehol sem lennénk két év alatt, de így meg már lassan kész is leszünk teljesen.:)
2021. júl. 20. 17:51
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
14. 3 év alatt 10 millió forintot vissza lehet törleszteni, ha havi 280 ezer forintot el tudsz tenni. Gondolom a 12-esnek vagy vállalkozása van, vagy alkalmazottként nagyon jól keres. Én 5 millió ft lakáshitelt végtörlesztettem 2 év alatt.
2021. júl. 20. 17:57
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

14-es:

Előtöresztés.

Mivel albérlet mellett is relatív sokat 200-250 ezreket tudtam félre rakni, így ezzel az összeggel számolva vissza tudom fizetni 3 év alatt.

Jelenleg van annyi pénzem, amiből előreláthatólag kijön a felújítás nagyja és a bebútorozás alap szinten.

Mindettől függetlenül nem vagyok az a mindenen spórolós, ha bejön valami egyéb lehetőség, utazás, egyéb kiadások akkor arra sem mondok nemet mert akkor sem dől össze a világ ha csak 4-5 év után fizetem ki a lakást.

Nyilván minél hamarabb megvan, annál több kamatot spórolok meg.

2021. júl. 20. 18:01
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Mikor befejeztem az egyetemet, a 2000-es évek legelején a szüleim vettek nekem panellakást vidéki városban (nem megyeszékhely), 5 M Ft-ért, hitel nélkül. Évekig spóroltak rá a falusi, szakmunkás fizetésükből. Előtte kb. 10 évvel a nővéremet is lakáshoz segítették.
2021. júl. 20. 19:03
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg szövetkezeti lakás volt, aminek az állam által nyújtott hitelét havonta fizettük az ún. lakbérrel. Közben jött a rendszerváltás és eladók lettek az ilyen lakások. Megvettük közösen a feleségemmel jó áron, mert pár évig törlesztődött az állam által nyújtott hitel.
2021. júl. 21. 10:39
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Önerő megvolt hozzá elintéztük a csokot plusz hitel. Utána pedig igénybe vettük a 3 gyermekesek hitelelengedését így már hitel sincs rajta. Viszonylag egyszerű volt így.
2021. júl. 21. 13:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!