Hogyan jutottatok saját lakáshoz, házhoz?
Én most vagyok lakás vásárlásban. 21 millióért veszek felújítandó panelt.
Igaz rá kell locsolni még 3-4-et mire kész lesz.
Én rohadt sokáig laktam szobában társbérletben, 30+ éves koromig.
Utóbbi 1-2 évben untam meg és inkább kivettem egész lakást. Ebben segített, hogy olyan fizetést értem el aminél jut is marad is.
Felét hitelből fizetem, másik felét önerőből. Felújítást tudom folyamatosan csinálni. És a törlesztő gyakorlatilag szobabérlés áron lesz.
A tervem az, hogy felújítom (már úgy költöznék be) és 3 év alatt vissza törlesztem a hitelt. Igazából nem lehetetlen, mert többet tudok spórolni mint albérlet mellett, úgy, hogy mellette jut is amire kell.
Aztán ha ez összejön akkor még mindig "csak" 35 éves vagyok egy kifizetett lakással.
Vegyes.
5 év spórolás (ebből 3 év társbérlet) után gyűlt ki a minimál önerőnk. Mikor ez kigyűlt a családunk is besegített még egy kicsivel, hogy ne legyen akkor a hitel.Így most jóval kedvezőbb helyzetbe vagyunk, mint amikor a teljes albérletet fizettók.
29/N
14-es:
Előtöresztés.
Mivel albérlet mellett is relatív sokat 200-250 ezreket tudtam félre rakni, így ezzel az összeggel számolva vissza tudom fizetni 3 év alatt.
Jelenleg van annyi pénzem, amiből előreláthatólag kijön a felújítás nagyja és a bebútorozás alap szinten.
Mindettől függetlenül nem vagyok az a mindenen spórolós, ha bejön valami egyéb lehetőség, utazás, egyéb kiadások akkor arra sem mondok nemet mert akkor sem dől össze a világ ha csak 4-5 év után fizetem ki a lakást.
Nyilván minél hamarabb megvan, annál több kamatot spórolok meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!