Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes olyan házat venni,amit...

Érdemes olyan házat venni,amit telekként veszek meg,mert engedély nélkül lett fel építve a ház?

Figyelt kérdés
2021. júl. 12. 19:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%
És hogy fogsz rá biztosítást kötni?
2021. júl. 12. 19:07
 2/20 anonim ***** válasza:
53%

A biztosítás a legkevesebb.

A biztosító nem kér semmilyen tulajdoni lapot, a lényeg részéről hogy fizess a suskát.

2021. júl. 12. 19:42
 3/20 anonim ***** válasza:
82%
Ha telekár - bontási költség, akkor igen. Fennmaradási engedély olyan épületre adható, amelyre adható építési engedély. A döntés a tied, én nem lennék ilyen bátor
2021. júl. 12. 19:52
 4/20 anonim ***** válasza:
67%

Semmiféle szerzett jogod nem lesz azzal, hogy "így vetted".

Szerintem nem akarsz 10 év álmatlan északát.

"A biztosító nem kér semmilyen tulajdoni lapot, a lényeg részéről hogy fizess a suskát."

Amíg Te fizetsz neki nem is, mihelyst káresemény miatti kifizetésre kerülne sor rögtön kérne.

2021. júl. 12. 19:56
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
#2: A biztosítás megkötéséhez valóban nem kérnek. Csak majd ha leégett a házad, pislogni fogsz hogy miért nem fizet.
2021. júl. 12. 20:21
 6/20 A kérdező kommentje:
Huuu.Itt látom senki nem ért hozzá!Nyilván előtte be mennénk a polgármesteri hivatalba,földhivalba,hogy lehet e rá fennmaradáai engedélyt kérni.Beszélunk ügyvéddel stb.Én arra voltam kíváncsi hogy valaki vett e már így hàzat?Macerás e,költséges e stb.
2021. júl. 12. 21:25
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

"Itt látom senki nem ért hozzá!Nyilván előtte be mennénk a polgármesteri hivatalba"

És ez miért is hozzáértés kérdése? Aki nem tudja a gondolataidat olvasni, az nem ért az ingatlanokhoz? A kérdésedből hol derül ki, hogy te nem "feketén" akarsz lakni a házban, hanem NYILVÁN!!! fennmaradási engedélyt kérsz????

Ha meg előre leszervezed, biztosan fogsz rá kapni fennmaradási engedélyt, akkor nem értem mi a kérdés...

2021. júl. 12. 21:33
 8/20 A kérdező kommentje:
Az hogy hosszadalmas e,draga e?
2021. júl. 12. 21:51
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy hosszadalmas e,draga e?"

Leginkább az a kérdés, hogy lehet-e rá fennmaradási engedélyt kérni. (ezt már írták)

De ezt Te csak akkor kezdhetetd el intézni, ha tulajdonos leszel.

Illetve van még egy. Mikor épült. Ha 10 éven túl akkor nem bírságolható, ha 10 éven belül akkor bírság is van.

Építész, adott esetben statikus, energetikus és földmérő is szükségeltetik.

2021. júl. 12. 22:24
 10/20 anonim ***** válasza:
83%
Végülis menj be, dobd fel a tulajt, akire kiszabnak egy bíraágot, aztán nézheted, mennyivel drágábban kapod meg.
2021. júl. 12. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!