Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik már költöztek el saját...

Akik már költöztek el saját lakásból: hogy oldottátok meg, hogy egyszerre eladtátok amiben benne laktatok és rögtön találtatok másikat?

Figyelt kérdés

Nekem ez logisztikailag nagyon bonyolultnak tűnik. Hiszen ha eladom a lakásomat, akkor egy-két hónapon belül ki kellene költöznünk. Mi a garancia arra, hogy ennyi idő alatt találok másikat, ami minden szempontból megfelelő és még ki is tudom fizetni?

Vagy ha megfordítjuk: ha találok egy nagyon jó lakást, lefoglalózom, záros határidőn belül ki kellene fizetni a teljes árat. Mi a garancia arra, hogy ennyi idő alatt a mostanit el tudom adni és nem bagóért kényszerből kell valakinek áron alul odaadnom?

2021. júl. 2. 20:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Eladni nehezebb,mint venni!El adod a házat,nem rögtön költöznek.Az idő alatt veszel másikat!😉
2021. júl. 9. 06:46
 12/27 A kérdező kommentje:

#11, igen, ennyi sütnivalóm nem is van. Csak éppen most megnéztem a kínálatot, mintha épp ma adtam volna el. 2 db van, ami ha nem is tuti vétel és nem is álmaim háza, álmaim környékén, de elfogadható. De lehet hogy személyes megtekintés után ezek is kiesnek a rostán. Nem egy-két évre szeretnék másikat venni, hanem szerencsés esetben évtizedekre. Így nem mindegy hogy milyen.

Ha van mondjuk két hetem, hogy másikat találjak, de nem hirdetnek megfelelőt, akkor sokra megyek az okossággal! Ettől tartok.

2021. júl. 9. 06:54
 13/27 anonim ***** válasza:

Ok, ebben az esetben elobb keresnek. Ha van olyan, ami tutira tetszik, akar aron alul is eladhatod a sajatodat, ezt bele kell szamolni. Masik eset, hogy eladod a sajatodat jo aron es amig nem talalsz mesz alberletbe, de ugye azt nem tudhatod, h ott mennyi idot toltessz. Tehat loveban kb. ugyanott leszel, de tobb a macera.

Ilyen helyzetben mindenkepp keres egy neked valot. Meg a hitel sem ordogtol valo athidalasnak, amig nem tudsz eladni.

2021. júl. 9. 07:10
 14/27 anonim ***** válasza:
#13: Azért azt megnézném, hogy hitelez egy majdnem teljes ingatlan vételárat pár hónapra. Én minden ilyen pénzügyi tanácsadót, befektetési tanácsadót ezzel a kérdéssel szoktam lekoptatni...
2021. júl. 9. 07:20
 15/27 anonim ***** válasza:
Mondjuk, ugy hogy 2 ingatlan fedezet is van ra?pont igy csinaltak az egyik ismerosomek, amint sikerult eladni, vegtorlesztettek. Ennyi.
2021. júl. 9. 07:26
 16/27 anonim ***** válasza:

#16: Ha nekem szólt... A kérdezőnek nincs két ingatlana, ami fedezetnek megfelelő lenne. Akkor az egész kérdéskör irreleváns lenne a költözés logisztikáját tekintve is.

A magyar lakosság elenyésző részének van két olyan ingatlana, amivel ez megoldható lenne

2021. júl. 9. 11:29
 17/27 anonim ***** válasza:
Elso ingatlan a mar meglevo sajat, amit el akar adni. Masodik ingatlan, amit meg akar venni.
2021. júl. 9. 11:39
 18/27 anonim ***** válasza:

Ja hogy az eladandó és az új ingatlant is zálogosítja?

Így már értem mire gondolsz.

Azért ehhez a banknak is van nem kevés szava. 30-40 millió törlesztője nem kevés, kérdés, hogy ki kap ennyi hitelt

2021. júl. 9. 11:45
 19/27 A kérdező kommentje:

"kérdés, hogy ki kap ennyi hitelt"

Én biztos nem. Elég alacsony a fizetésem és a munkaszerződésem is határozott, amit fél évente hosszabbítanak újabb fél évre. Az eladó ingatlan ha hitellel terhelt, gondolom eladásnál sem előny.

Akkor ha jól értem az esetek nagy többségében ilyen helyezetből nem lehet jól kiszállni. Vagy legalábbis nagyon nagy szerencse kell, hogy ne legyen akár több milliós anyagi veszteség. Mert vagy mélyen áron alul, akár tízmilliós bukással adom el a mostanit, amit be kell nyelni. Vagy bérlek egy bútorozatlan lakást + két autónak garázst valahol havonta százezrekért + dupla hurcolkodás.

Akkor ez így megy, nincs más megoldás. Rendben, köszönöm.

2021. júl. 9. 12:24
 20/27 anonim ***** válasza:

Azért a 10 milliós bukta költői túlzás, de pár százalékot azért érdemes belekalkulálni az optimális árhoz képest.

Viszont ha neked ilyen féléves szerződéseid vannak, akkor nem lesz egyszerű hitelt szerezni.

Az albérletezésnél is túlzol. Pár hónapra nem a Rózsadombon kell duplagarázsos villát bérelni ilyen helyzetben. Pár hónapra lehet kompromisszumot kötni. Kis lakás, amiben lehet normálisan napi életvitelt folytatni, a kocsi meg kibírja az utcán is addig.

2021. júl. 9. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!