Energetikai vizsgálat ára teljes egészèben az energetikus kapja?
Figyelt kérdés
Férjem gépészmérnök, elgondolkodott hogy mellékállásban vagy tanul valamit vagy vállalkozást indít.
Ma szembejött vele egy hirdetès, hogy Épületenergetikai tanúsítói jogosultsági képzés-t indítanak online + vizsga.
Ért hozzá, érdekli is, csak a megtèrülès a tanfolyam ára és a befektetett energia megéri e...
Mert épp házat veszünk, az energetikus ki sem jött, mi fotózzuk, csináltunk alaprajzot és adatokkal együtt elküldtük neki, 25e Ftert küldi a tanúsítványt.. kb vicc :D
2021. jún. 25. 11:22
1/4 anonim válasza:
Annyi van már belőlük mint égen a csillag.
Ha a Google keresőben nem hoz ki az első 10 között, akkor nemigen lesz hívása..
2/4 anonim válasza:
Nem éri meg, én már abbahagytam. Lehet hogy te csak a 25000 forintot látod egy órás munkáért, én meg azt hogy sokan nem fizetnek, úgy kell könyörögni hogy fizessenek vagy bíróságra járnom. Felelősség is van, amiatt is kell bíróságra járni. 25 ezerből pedig a szakértelmet és az mmk jogosultságot fizeted meg, nem a tényleges munkavégzést.
3/4 anonim válasza:
Csak a környéken 5 embert tudok, nincs olyan sok munka, illetve mindenki sokalja a 25 ezret, ha nem szükséges nem csináltatnak. :)
4/4 anonim válasza:
Épületgépész tervező vagyok. Őszintén, barátilag mondom: hagyja a fenébe....pont az ilyen ki sem szállunk, olcsó Jánosok miatt kb nulla lett a nívója az egésznek, boldog-boldogtalan csinálja (többnyire rosszul, persze jogi következménye szinte sosincs....) A szomorú a dologban az, hogy aki normálisan szeretné végezni ezt a tevékenységet, az labdába sem rúg a kóklerek miatt. A másik oldala a dolognak, hogy a vevők meg ugye azt látják, hogy az internetről ömlik rájuk a 15 ezres ajánlatok tömkelege, kb felfogni sem tudják, hogy te a kamarai tervezői jogosultságoddal játszol, ha nem vagy pontos, nem is értem azokat akik úgy végzik az energetikai tanusítást, hogy éri meg nekik ez a 15- 25 ezres díj..... Azt sokan nem tudják, hogy egy mérnöknek milyen állandó költségei vannak éves szinten, amit nem a mikulás hoz neki, hanem ki kell termelnie, és még enni is szeretne pl.... Szóval szerintem a Párod engedje el ezt a "nagy bulit" :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!