Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nav jön illeték előtti vizsgál...

Nav jön illeték előtti vizsgálatra lakásomba. A vásárláskori, vagy az aktuális árat nézik?

Figyelt kérdés

Ugyanis felmentek azóta az árak.

15-ért vettem a lakást, most 19-et ér.

Pontosabban 15 ért vettem, Mire be tudtam költözni mert 3 hónap után adták át a lakást, akkor 17-18-at ért, és most kb 19 milliót ér.

melyiket nézi majd a Nav?

2019. nov. 7. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

A szerződéskötéskori árat nézik. Ha soha nem költözöl be, az sem érdekli őket.

Nyilván irreálisan alacsony áron vetted, mert a NAV tisztában van a környék áraival és ilyenkor a vételártól eltérhetnek és magasabb illetéket állapítanak meg.

Érdekes, én 4-szer vettem ingatlant és hozzám még egyszer nem jöttek ki.

2019. nov. 7. 18:19
 2/11 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Nem azt nézik ami a szerződésben van. Két millát is írhatnál bele mert neked az felelne meg. Pont ezért jönnek ki hogy valós e az összeg.
2019. nov. 7. 18:19
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Egyetértek egyessel, valami sunyiság lehet, a NAV el szokta fogadni a szerződésbeli árat, vagy valami fülest kapott vagy irreálisan arlacsony az ár. A jó hír, hogy sokszor helyben hagyják a szerződésbeli árat, de nem árt, ha készülsz esetleg az eredeti állapotról készített képekkel, mert lehet picit korrigálják felfelé.
2019. nov. 7. 18:44
 4/11 mindentudó99 ***** válasza:
95%
Igen azt lehagytam hogy a gyanús árakon gazdát cserélt ingatlanokat nézik a helyszinen. Nálam is voltak
2019. nov. 7. 18:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Sima panelt vettem, első lakásom. normál áron vettem, bár lehet hogy 1 millával olcsóbban, bele lehet magyarázni.
2019. nov. 7. 18:49
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

Felújítást csináltál?

Van róla számlád?

2019. nov. 7. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
Hol vetted?
2019. nov. 7. 19:03
 8/11 A kérdező kommentje:
ingatlan ügynökségnél vettem. bankos hitelre. a lakáson semmi változtatás nem történt vásárlás ota.
2019. nov. 7. 19:13
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
Tegyük hozzá hogy elég inkorrektek, én reális áron vettem egy lakást, teljesen hivatalosan, a szerződésben szereplő árért. Kijöttek és mondták hogy 1,5-szoros a reális értéke, ez nekem sok százezer forintba került pluszba.
2019. nov. 7. 20:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jönnek ki, ha kevésnek tűnik az összeg a forgalmi értékhez képest. Nálam voltak többször is, pedig mind tiszta adásvétel volt, csak épp jó áron vettem őket.

Helyszíni szemle után nálam még mindig elfogadták forgalmi árnak a vételárat, de nem mindenki volt ilyen szerencsés, szóval nem lehet tudni mi lesz.

2019. nov. 8. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!