Miért ilyen drágák a házak?
Komolyan mondom kiakadtam. Normális házat nem lehet kapni 20 millió alatt. Ráadásul 70 éves házakat, amiket már bontani kell lassan, azt árulják 10 millióért falukon.
Az oké hogy CSOK van de komolyan én aki nem vesz fel CSOK-ot mert nincs gyerekem, miből a s. zarból vegyek házat úgy hogy ne kelljen életem végéig fizetnem a hitelt.
A sok szakértő.
Azért drága a ház, mert manapság már nagyon nem akar dolgozni senki.
A tisztelet a kivételnek meg elkéri az árát.
Valaki írta, hogy az apja vízvezeték szerelő volt.
Hát egy jó vízvezeték szerelő manapság is simán felépítkezik.
Drága a ház.
Ez történik akkor, amikor a társadalom nagyrésze Excelhuszár irodista, minimálbéres semmirekellő vagy épp biztonsági őr.
Akkor marad az albi, vagy a hitel. Mindenki lesz4rja, hogy akarsz-e gyereket vagy sem. Ezt nem bunkóságból írom (én se akarok soha) , egyszerűen így van. Más bevállalja a csokot és el tudják adni magasabb áron is. Ha tegyük fel benne is laknak az eladni kívánt házban, nem fogják jófejségből 10-15 millióval olcsóbban adni neked csak mert nem csokozol..ők meg mennek majd hajléktalan szállóra. Nekik se adja senki se kevesebbért a következő házukat.
Ingatlan árveréseken is vannak házak, sok közűlük lakatlan.. De ott kp-val kell fizetni.
Ha van kocsid, falu szélén, vasút környékén is nézhetsz házat, ilyen helyeken olcsóbb. Személyesen is járd körbe a terepet, némelyik házat nem hirdetik neten, csak ki van rakva a házra egy eladó tábla. Én is így találtam olcsón házat.
Az én szüleim sem hitelre vettek házat, hanem összegyűjtötték a 70 es években.
Szóval, ezzel nem értek egyet.
Csak egyszerűen nem fogom fel, hogy komolyan egy rozoga viskót árulnak 10 millióért, amit még neked kell lebontani vagy még 10-et rá költeni. Ráadásul 70 éves házak. Az mire én leszek öreg 120 éves lesz.
Heti szinten leírjuk. Üdv az ingatlanpiacon.
Elszakadtak az árak a jövedelmektől. Hála többek között a szaporodási hiteleknek/Támogatásoknak.
Gyerek nélkül saját erőből nehéz. Öröklés, több jövedelem szerzése, hitel. Ezek a megoldások vannak. Esetleg találni egy olyan pár, aki hasonlóan gondolkozik és több pénzből tudtok gazdálkodni.
Sajnos ez van. Nem segít a helyzeten az építőanyagok brutális drágulása és a szakemberhiány sem.
13: Én nem tudom, hol látod ezeket az árakat.
Én 12-14 millióért már pesti belvárosi felújított minigarzonokat tudok.
Lehet, olyan helyen nézed, ahol maga a telek 2x annyit ér, mint 10 millió, és azért annyi.
De ez nagyon erős hazugság, szó sincs róla, hogy CSAK ENNYIÉRT lehetne lakhatáshoz jutni.
Rengeteg faluban ingyen állnak üres házak, nem is olyan régiek, csak kicsit rendbe kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!