Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha a megvenni kívánt ingatlan...

Ha a megvenni kívánt ingatlan haszonélvezettel terhelt, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy ingatlant, tulajdonos férj 1/1 tulajdoni hányad, felesége holtig tartó haszonélvezettel.

Az ilyet zökkenőmentesen meg lehet venni? Csak ír a haszonélvező egy nyilatkozatot, hogy lemond ingyenesen a jogáról az én (vevő) javamra? Van ennek valami költsége?

2021. jún. 9. 14:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
7,8 kit érdekel a többi illeték? :D A haszonélvezeti jogról beszélek, tisztában vagyok a többivel, koncentráljunk a kérdésre. Köszi 9!
2021. jún. 9. 15:06
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

De miért lenne illeték azon, ami nem lesz a lakáson, 11????

Hisz ha rajtamarad a hé. akkor nem fogod megvenni, nyilván.....

2021. jún. 9. 15:08
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A mi saját lakásunk így volt, én voltam a tulajdonos, férjem a haszonélvező. Simán eladtuk. Az ügyvéd úgyis minden részletre kiterjedő adásvételit fog írni, ahol meg van nevezve a tulajdonos és haszonélvező is, értelemszerűen mindkettőnknek alá kellett írni, hogy eladjuk a tulajdonjogot és a haszonélvezetet is.

Ugyanígy vették meg különben a leendő tulajdonosok is, és ugyanígy vettük meg a házat, amiben most élünk.

Semmi különös nincs ebben.

2021. jún. 9. 15:48
 14/22 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Sajátomén a szüleimnek volt haszonélvezet. Ugyan úgy el lehet adni csak a haszonélvezőnek os ott kell lenni az adásvételnél. Lemond a haszonélvezetről és aláír. Nem bonyolult ez
2021. jún. 9. 16:01
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat!
2021. jún. 9. 17:27
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha lemond róla ingyen..
2021. jún. 9. 17:27
 17/22 A kérdező kommentje:
Hát nyilván ha nem mond le akkor nem veszem meg a lakást 😄
2021. jún. 9. 19:09
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem kötelessége, miért tenné
2021. jún. 9. 19:19
 19/22 A kérdező kommentje:
Mert el akarják adni a lakást?😄 Ne gondolj bele többet kaptam már választ. Ha nem mond le róla a vételár ellenében, akkor nyilván nem veszem meg. Ennyi.
2021. jún. 9. 20:02
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Ja akkor gondolom a házastárs a haszonélvező vagy ilyesmi. Mert van úgy hogy egy teljesen idegen ember, na az nem biztos hogy csak úgy lemondani, erre gondoltam
2021. jún. 9. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!