Hogyan műkődik egy házvásárlás? Lépések? Ha az értékbecslő ki megy és leértékeli vagy túlértékeli - melyik is a kedvezőbb nekünk házvásárlásnál?
Feleségemmel tervezünk házat venni. Kettönk jövedelme összesen 480 ezer lekerekítve, mivel pont akkor nézték, amikor adott hónapba betgek is voltunk.
Jelenleg megkaptuk a babaváró hitelt. 10 milliót.
A kérdésünk az, hogy erre már most tudunk lakáshitelt felvenni?
12 millióért találtunk egyet.
Nos ha lakádhitelre pl 30% kell, ami 3,6 milla, akkor arra még feltudnánk venni 8,4 millát lakáshitelt?
Nem muszáj felhasználnom önerőnek maximálisan a 75%- át, ha félre is akarunk tenni újításra?
Az adásvételi előtt ne adj pénzt!
Az önerőt lehet fizetni adásvételkor (de ha hitel van a házon vagy a tulajdoni lap nem tiszta, vagy bármi közbejöhet, akkor egy összeget tarts vissza) vagy utána bármikor, ha még a bank ki tudja utalni a hitelt. A bank addig nem fizet, amíg nincs kifizetve az önerőd.
Ha vizszigetelési feltételt nézzük a normál csoknál és az egyik szoba vizesedik, dohosodik, akkor valószínű nem kapjuk meg a csokot?
Lehet a falusi csokkal járnánk jobban? Még ma kell eldöntenünk.
#24 Nem tudom, mivel mi nem vettünk fel csok-ot végül és csak olyan lakásokat néztünk, amik megfelelnek a csok feltételeknek. A csoportba, amit írtam, beléptél? Hátha ott rá tudsz írni a posztoknâl 1-2 emberre.
Amúgy tudok előszerződést is írni vagy módosítani a szerződést, ha másképp döntõtök.
Falusi csokkal volt hírdetve, inkább azt választottuk.
Szerintem ennél már nagyobb esély van, mert nem néznek olyat pl hogy vizszigetelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!