Nagy kínálatú ingatlanirodához ha bemegyek ott megmondják hol van egy-egy ingatlan, ha amúgy rajtuk keresztül venném meg?
Nem a pontos címre gondolok. Vidéki nagyváros, van egy helyi nagy ingatlaniroda, ami a legtöbb ingatlant hirdeti. A neten (pl ingatlan.com) is rajtuk keresztül van fent a legtöbb hirdetés. A legbosszantóbb, hogy legtöbbször csak városrész van kiírva, ami még semmit nem jelent, azon belül is lehet számomra jó vagy rossz helyen a lakás. De sokszor még városrész sincs kiírva, csak hogy X városban! Ez nagyon bosszantó! Utcát írhatnának. A lényeg, hogyha bemegyek az irodájukba érdeklődni, hogy én X városrészen vagy X utcákban keresek ingatlant, akkor megmondják legalább, hogy ez vagy az melyik utcában van a kínálatukban lévő lakások közül? Vagy hogy onnan mit tudnak ajánlani X ár körül?
Mert egy csomó lakás van, amit el sem mennék megnézni, ha tudom hogy melyik környéken vagy utcában van, sok olyan van amit viszont pont elmennék szívesen, ha megtudnám nekem jó helyen van. Csak ezt nem akarom, hogy elmegyek megnézni 10 ingatlant, abból 8-nak az utcáját sem tudom, aztán abból 6-ról kiderül, hogy egyáltalán nem érdekel engem, mert nekem nem jó helyen van. Mindenkinek csak az idejét rabolná.
Igen.
Vagy kizárólag címmel hirdetetteket keresel, vagy kizárólag tulajdonost. Sok cég is tulajdonos, és sok közvetítő is címmel hirdet.
4. A tulajok nem szaroznak, rengeteg tulajos hirdetésnél a pontos cím is meg van adva, de legalább az utca szinte mindegyiknél.
3. Én is így képzelném el. Tehát ha már elmegyek irodába, akkor nem akarom megkerülni őket, vigyen el az adott ügynök aki hirdeti hagy nézzem meg, csak előbb tudjam, hogy egyáltalán megfelel-e nekem a megnézés előtti dolgokban.
1. Amúgy nem az ingatlan ügynökök nem az eladott ingatlan után kapnak jutalékot és abból élnek?
Ha logika szerint nézzük, akkor sincs értelme olyan helyeket mutogatni, ami nem érdekli az ügyfelet.
A saját idejük is megy ezzel, az ügyfélé is, az eladóé is. Ha egy iroda csak találomra hajlandó nekem házakat mutogatni, akkor otthagyom őket.
Márpedig az irodát nem az biztosítja be, hogy eltitkolják az utcát, hanem a szerződés, amit az eladóval kötöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!