Ingatlan eladástól meddig lehet elállni?
Elvileg elállhatsz.
Kizárólagos, vagy sem a szerződés?
Az adásvételi aláírásáig.
De ha van esze az ingatlanosnak, akkor neki jár valamennyi lóvé, mert ő dolgozott.
"amíg nincs megkötött szerződés és nem történt pénzbeli kifizetés."
A szerződés valóban kell, a pénzbeli kifizetés nem tudom hogy kerül ide. Ha megkötöd a szerződést ügyvéd előtt, de még nem fizették ki, attól még nem lehet elállni.
Vevők voltunk és elmondani nem tudom milyen dühös voltam akkor amikor hasonló eladóval álltam szembe mint Te. Igaz, egyszer volt ilyen a sok közül, de akkor is felháborítónak tartottam.
Nem igaz,hogy nem tudja eldönteni valaki azt,hogy elakarja adni a lakását vagy sem. Mi az,hogy vacilálsz rajta akkor amikor már meg van hirdetve, nézik az érdeklődők és ingatlanos is hirdeti.
Mi pl 100 km-ről mentünk fel lakást nézni, szabaddá téve magunkat /3 fő-szülők-gyerek/, természetes az üzemanyag sem volt ingyen..
Meddig állhatsz el? Egyértelmű,hogy amíg az adásvételi szerződés meg nem köttetik. Ha előtte elfogadod a vételi szándéknyilatkozatot, foglalót adnak, legfeljebb visszafizeted duplán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!