Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan eladástól meddig...

Ingatlan eladástól meddig lehet elállni?

Figyelt kérdés
Úgy volt, hogy el szeretnénk adni a panel lakásunkat. Viszont abban az esetben, ha meggondolnánk magunkat, meddig lehet elállni az eladástól? Már meg van hirdetve ingatlan irodánál, de egyelőre még csak érdeklődők jönnek. Ilyenkor ennek lennének következményei, vagy még megoldható a dolog?

2021. máj. 21. 16:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
attól függ mi van az ingatlanos szerződésben.
2021. máj. 21. 16:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Elvileg elállhatsz.

Kizárólagos, vagy sem a szerződés?

2021. máj. 21. 16:54
 3/9 anonim válasza:
25%

Az adásvételi aláírásáig.

De ha van esze az ingatlanosnak, akkor neki jár valamennyi lóvé, mert ő dolgozott.

2021. máj. 21. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
Magától az adásvételtől a szerződés megkötéséig állhatsz el, ha azt nem írtad alá, akkor gond nélkül. Az más kérdés, hogy az ingatlanirodának ebben az esetben is járhat (hangsúlyozom a feltételes módot, tehát nem biztos) a jutalék vagy annak egy része.
2021. máj. 21. 17:13
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Olvasd újra a szerződésed, abban lesz a válasz, mert itt erről csak találgathatunk.
2021. máj. 21. 20:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Bármikor, amíg nincs megkötött szerződés és nem történt pénzbeli kifizetés. Eladási kényszer nincs.
2021. máj. 22. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:

"amíg nincs megkötött szerződés és nem történt pénzbeli kifizetés."

A szerződés valóban kell, a pénzbeli kifizetés nem tudom hogy kerül ide. Ha megkötöd a szerződést ügyvéd előtt, de még nem fizették ki, attól még nem lehet elállni.

2021. máj. 22. 14:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha hozott vevőt azon az áron amiért hirdetve van, akkor csak úgy állhatsz el, ha kifizeted az ingatlanos jutalékát.
2021. máj. 22. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Vevők voltunk és elmondani nem tudom milyen dühös voltam akkor amikor hasonló eladóval álltam szembe mint Te. Igaz, egyszer volt ilyen a sok közül, de akkor is felháborítónak tartottam.

Nem igaz,hogy nem tudja eldönteni valaki azt,hogy elakarja adni a lakását vagy sem. Mi az,hogy vacilálsz rajta akkor amikor már meg van hirdetve, nézik az érdeklődők és ingatlanos is hirdeti.

Mi pl 100 km-ről mentünk fel lakást nézni, szabaddá téve magunkat /3 fő-szülők-gyerek/, természetes az üzemanyag sem volt ingyen..

Meddig állhatsz el? Egyértelmű,hogy amíg az adásvételi szerződés meg nem köttetik. Ha előtte elfogadod a vételi szándéknyilatkozatot, foglalót adnak, legfeljebb visszafizeted duplán...

2021. máj. 22. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!