Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ezt most nézhetjük a bank...

Ezt most nézhetjük a bank hibájának?

Figyelt kérdés
A ház amit kinéztünk 16,5 millió forint. Viszont a banki értékbecslő 14,2 millió forintra becsülte meg az ingatlan árát, így a bank csak 11 millió hitelt adna nekünk, a fennmaradó összeget (kb 1 milla) még ki kellene fizetnünk de már annyi pénzünk nincs, nem így kalkuláltunk a hitellel.. erre most lehet mondani, hogy a bank hibájából nem valósulna meg az adásvételi vagy ilyenkor mi a teendő?
2021. jún. 1. 12:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"#8 Nekünk aláírták"

Nekem az orrom alá toltak egy ilyen szerződést, mondtam hogy akkor kalap-kabát, eladom másnap a lakást.

2021. jún. 2. 12:01
 12/14 anonim ***** válasza:

"De legközelebb vigyetek értékbecslőt, mielőtt mentek, ne utána becsültessètek fel."

Te még életedben nem vettél lakást, ez nem így működik.

2021. jún. 2. 12:02
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, akkor marad a személyi kölcsön..:)

"Ha nincs 1 millátok akkor ne vegyetek házat" -> van 1 millánk még pluszba de abból a maradék bútorokat terveztük venni, de minek is magyarázkodok..:)

2021. jún. 2. 12:11
 14/14 anonim ***** válasza:

#11 Nyilván nem piaci ár fölött 10%-kal árultad és volt másnap rá vevőd, akinek feltehetően az értékbecslő közel piaci árat becsült.

#12 A cib banknál például biztosan tudom, hogy kérhetsz előzetes értékbecslést, és ha az értékbecslő listájukról van, akkor utólag megtérítik, (ha az értékbecslési díjat amúgy ők fizetnék).

Az unicreditnél mondjuk nincs ilyen lehetőség, de ezért kell körbejárni a bankokat.

2021. jún. 2. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!