Gázkonvektoros ház hátrányai?
Előnye, hogy különösebb "előtervezés" nélkül, szezonon kívül is bármikor bekapcsolhatod.
Hátránya, hogy többet fogyaszt valamivel a cirkónál és bár nem hátrány, de legyen szénmonoxid mérő a helységekben mindenképpen.
Én vennék ilyen lakást, nem döntő szamomra a fűtés, illetve gázfűtés esetén nem döntő szempont nálam.
Előnye, hogy olcsóbban karbantartható, hátránya, hogy rosszabb az energiahatékonysága, az utcát is fűtöd vele, valamint soha nem fogja olyna egyeneltesen átfűteni a házat, mint egy kazános-cirkós rendszer. Szerintem amúgy egy régi kazánnál jobb, mert ott egyre kevésbé lesznek alkatrészek, a kondenzációs kazánra áttérés meg nem egyszerű, nem olcsó mutatvány, bár háznál kevésbé necces, mint lakásnál.
1:
Ha parapetes a konvektor, akkor pont hogy a kazános rendszereknél is jóval kisebb az esélye a szénmonoxid mérgezésnek, mert ezek külső égésterűek. Ha kéményes, akkor persze jelenthet veszélyt.
Ha parapetes a konvektor, akkor kb a létező legbiztonságosabb módja a gázfűtésnek. Ha nem, akkor nekem annyira nem szimpi, de szerintem ez a ritkább egy régebbi háznál.
Biztosan gazdaságtalanabb a cirkónál, de cserébe fillérekből karbantartható. Sőt, igazából majdnem semmit sem igényel.
6:
Senki nem mondta, hogy olyan nagyon drága, csak azt, hogy drágább, mint a kazán. Mondjuk a havi 35 ezer az nagyon drága, én a helyedben szigeteltetnék...
"Senki nem mondta, hogy olyan nagyon drága, csak azt, hogy drágább, mint a kazán. Mondjuk a havi 35 ezer az nagyon drága, én a helyedben szigeteltetnék..."
Egy Kádár kocka homlokzati hőszigetelése simán van 2 milla. Aztán a 35 ezres fűtésszámla helyett lenne 25 ezer, vagy esetleg 20. Évi 180 ezer spórolás maximum. Több mint 11 év alatt térülne meg. Ha 11 évig a szigetelésre költött 2 milliót lekötné csak egy sima állampapírba, akkor az 11 év múlva (5%-os éves kamattal) 3,4 millióvá hízna. Tehát valójában 11-nél is jóval több év kellene a megtérüléshez.
Az a baj, hogy a szigetelések valódi megtérüléséről alig lehet olvasni, mert az ilyen témájú cikkek 99%-át valamilyen érdekelt írta és minden szentnek maga felé hajlik a keze.
8:
Azt nem veszed figyelembe, hogy egybeköthető homlokzati felújítással, ami időnként amúgy is szükséges, plusz maradványértéke is lesz a felújításnak 11 év alatt. Ha 2 millió a beruházás, és 180-al kevesebb lesz a fűtésszámla, akkor amúgy 9% évente, amit nincs az az állampapír, ami verné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!