Albérlet választásnál, ha gázkonvektoros fűtés van, akkor mire kell figyelni?
Itt a fővárosban keresek albérletet és a legtöbb számomra megfelelő és megfizethető albérletben gázkonvektoros fűtés van.
Nem volt még dolgom gázkonvektor rák, mert otthon távfűtés van.
Hétvégén látogatók egy ilyen albérletet. Mire figyeljek?
Mármint azon kívül, hogy működnek-e a konvektorok?
* Ne legyen légmentesen zárt a lakás, tudjon cserélődni, áramlani a levegő bezárt ablakok mellett is.
* Nem lejárt dátumú szénmonoxid érzékelő, ha van, akkor plusz pont.
Köszi a tippeket. A nyílászárókra ránézek majd.
A képek alapján nem kéményre menő konvektor van, hanem közvetlenül az ablak alá van szerelve. A fürdőben nincs fűtőtest.
Mi is olyan albérletben lakunk most, ahol a fürdőben nincs fűtőtest. A tulaj minket is győzködött, hogy 4 oldalról a többi helyiség körbefűti. Hát mi nem ezt tapasztaltuk (kb. 5 nm). A törölköző sosem szárad meg másnap estére se, emellett ha kint hideg van, hiába megy a fűtés a fürdőben fáztunk, így vettünk oda egy hősugárzót. Előttünk nem lakott itt senki, így nem penészes, de szerintem hosszú távon az lesz.
Én a gázkonvektoros fűtést nem szeretem. Laktam ilyen albérletben, de elég sok gond volt vele. A szobai például nem tudta felfűteni a szobát. Emiatt hozzá nem értőként mindenképp tesztelném, vagy vinnék olyat aki ért hozzá, hogy az adott konvektor teljesítménye megfelel-e az adott helyiségbe. Párszor ki is aludt, szerelőt kellett hívni, de az nem ért rá csak 1-2 nap múlva, így addig fűtés nélkül voltam. Illetve a konvektor nagyban megdobja a fűtésszámlát. Emellett számomra ilyesztő, hogy folyamatosan ég a nyílt lág ott alul, a hangját sem szerettem. Például háziállatot (kutya, macska) nem tartanék konvektoros házban, nehogy megégesse magát.
6-os! Nekunk is konvektorunk van! A paratartalom 30-35%,amiota nem aztat a felsoszomszed!! Elotte alig lehetett felfuteni a lakast,a futesi koltseg a 2-3x volt es a paratartalom 60% vagy folotte. Nem szaradtak meg a ruhak csak 2-3 nap alatt...
6-os,ti is aztok valahonnan: felulrol pl. Vagy ha,foldszinten van,akkor onnan a foldrol szivja be a vakolat az esot...
Merj paratartalmat lakasbezesnel. Para es homero: [link]
Mi is azzal megyunk.
Rogton kiderul,ha azik a lakas.
Nekunk azota egy konvektor kifuti a 50 nm-t. A furdoben is meleg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!