Gázkonvektor vagy központi fűtés?
Házvásárlás előtt állunk párommal és nem tudunk dűlőre jutni. Mindkettőről hallottam jót, rosszat, de nem tudok dönteni.
Jelenleg még a szüleimmel lakok, itt gázkonvektor van, de nem igazán vagyok megelégedve a teljesítményével.
Akik már mindkettőt használták, nektek melyik jött be jobban és miért?
Érdekelne, hogy a kettő közül melyikkel lehet olcsóbban fűteni, illetve, hogy a központi mennyire "macerás".
Nálam központi van, a fiamnál konvektor. Konvektorral minden helyiséget külön fűthetsz, a központinál,mindegyiket egyszerre fűtöd.
Konvektort beszereltetni kisebb költség, mint a központi fűtésrendszert kialakítani és a gázkazánt beszerelni.
nálam öt konvektor van, mind tíz éven belül gyártott(magyar)a régiek sem voltak rosszak, csak 30 évesek.
Az ötből kettő üvegfalú, látványos tűztérrel.
Nekem pont megfelelnek.
((Soha nem gondolkodtam központ fűtésben..bár a padlófűtést csípném,(de csak azt) én is megcsinálhatnám magamnak, de sokba fájna. Marad a konvektor))
Ha benne van a házba ne nyúlj hozzá, ha nincs és nem garzon, vagy kétszobás lakás, akkor inkább központit szokás kiépíteni, mert az HMV-re is jó. Vagy minicirkó.
Engem a központinál zavar a keringetés hangja, sokkal inkább mint a kattogás, az csak ritkán van, mellesleg a kazán is tágul az is pattan néha akkorát.
Egy régebbi konvektor minimális karbantartással elvan, egy cirkónál zsebbenyúlós és sokszor csak a csere a megoldás, előre rettegek, ha egyszer hozzá kell nyúlni. Volt már, hogy leállt, mikor nagyon levegős a gáz.
Számoltasd ki a hőigényt, meleg vízre is! az alapján dönts. A szakik persze a cirkót mondják majd, nekik az éri meg, neked nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!