Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki nem szeretne kertes...

Aki nem szeretne kertes házat, melyik a fő oka?

Figyelt kérdés

2021. máj. 20. 15:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első 4 válasz mind igaz esetemben.
2021. máj. 21. 13:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Vajon mi? Pénz és energia. Nem mindenkinek van ebből sok. Ergo marad a lakás.
2021. máj. 21. 13:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én házból költöztem lakásba. Szeretek itt lakni. A faluval a következő gondjaim voltak:

1. Feszt ugattak a kutyák, éjjel-nappal, végig az egész utcában. Éjjel nyitott ablaknál aludni lehetetlen volt.

2. Motorfűrész, ekekapa, flex reggel 5-6-tól.

3. Télen nem lehetett levegőt kapni, mert minden sz...ral fűtöttek a faluban, a műanyagtól a használt ruháig.

4. A szomszédok folyvást azon voltak, hogy ki hova megy, mint csinál, miért, mikor, kivel...

5. Egyedülálló nőként csomó mindent nem tudok megcsinálni a ház körül, mindenért mesterembert kellett hívni, egy vagyonba került így.

6. Családom gyerekkoromban gazdálkodott, 18 éves koromig minden szabadidőm azzal tellett, hogy hagymát duggatni, pucolni, borsót szedni, kukoricát kapálni, gazolni. Megcsömörlöttem tőle.

2021. máj. 21. 14:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Legfobb ok hogy ha barmi karbantartasi munkara van szukseg a lakason kivul akkor nem nekem kell foglalkoznom vele hanem ott van a kozos kepviseli, es nagy valoszinuseggel meg annyi tennivalom sincs hogy szoljak a kozos kepviselonek mert valamelyik lelkesebb masik lako mar megtette
2021. máj. 22. 23:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha szabadban akarok lenni, akkor kimegyek a természetbe, sokkal szebb helyek vannak az ember kis udvaránál és nem nekem kell kertészkedni benne. Elég nekem a takarítás, főzés, munka, így is elmegy a nap, csodálom, akinek még emellett van ideje kertet művelni is. Idősebb korban biztos jó lehet, hogy van egy kis kert az embernek, ahova lemehet, de akkor is inkább olyat tudnék elképzelni, ahol a társasházhoz tartozik és többen gondozzák. Bár azzal is csak a probléma van, hogy mikor ki csinálja meg szóval igazából egy lakással beérném.

Mondjuk perpillanat se lakásta se kertes házra nincs kilátásom, hogy valaha legyen.

2024. máj. 14. 12:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Off: A modern házunk rezsije fele se, mint a belvárosi lakásomé volt, pedig kétszer akkora. Autónk nincs, biciklizünk, vonatozunk. Talán majd lesz egy elektromos bevásárláshoz, amit ingyen tölt a napelem. A környék meg csupa erdő, hegy, vízpart - a belvárosból mindig egy-másfél órát kellett bkv-znom tömegben vagy hajnalban, hogy kiérjek végre ilyen helyekre, ahol zöld van és nincs ember meg zaj. Most munka előtt vagy után csak úgy kirándulok 1-2 órát, nyáron meg itt a szabadstrand, végre nem kell táborokat fizetni a gyerekeknek heti 80-100-asért fejenként, hogy ne csak a lakásban üljenek a gép előtt. Persze mindig lehet mit találni meg költeni rá, hogy még szebb és kényelmesebb legyen. De ezek többsége nem kötelező feladat és mi a sok ülőmunka után kifejezetten élvezzük. A lakásomra is szívesen költöttem volna, hogy a ne málljon a vakolat vagy ne billegjen a járólap a folyosón vagy legyen használható végre a 20 éve beázott pince és sorolhatnám, na de ott ilyesmikre csak várni lehetett hiába.
2024. máj. 15. 06:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit furcsa ez a kertes ház=mindenhez messze szemlélet. Mi egy belváros melletti kertvárosban élünk, ahonnan a város bármely része könnyen elérhető, akár kocsival, akár tömegközlekedéssel. Laktam panelben (szerettem), egy nagyon jó lakótelep volt, nagy parkokkal, jó minőségű, nagy lakásokkal. Áthallás itt nem volt jellemző. Laktam polgári házban, azt is szerettem, zárt udvar, csendes környezet jellemezte. Jelenleg kertvárosban élek, bár viszonylag kicsi a kert, (pihenőkert) csak fű, fa, és bokrok vannak benne. Hetente-kéthetente levágom a füvet, meg a bokrokat évente egyszer formára metszük. Egyetlen napi teendő nyáron a locsolás. Télen néha fával fűtünk, vegyes tüzelésű kazánban, de ezt inkább azért, mert szeretem csinálni. Mivel van gáz és villanyfűtés is, ez nem szükséges dolog.
2024. máj. 15. 08:35
 18/18 anonim ***** válasza:

"Nekem kicsit furcsa ez a kertes ház=mindenhez messze szemlélet."

💲💸💵💰😁

2024. máj. 15. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!