Ki mit lát a legnagyobb hátránynak a saját nyaralóban?
Nekünk van, a Balaton északi partján.
Mi az előnyt látjuk benne: bármikor odamehetünk, amikor kedvünk szottyan.
Nekünk volt 30 évig,... nem is rossz helyen.
Gyakorlatilag mind a három opció egyformán igaz volt rá, de én még két másikkal is megfejelném.
Ha van egy nyaralód, örökké tele leszel vendégekkel, ha többre nem is, de hétvégére - amikor leginkább te is lemész és pihennél - megszállnak (rokonok, barátok) és elhajtani őket roppant kínos.
Nos, ők a vendégek, akik ritkán hoznak kaját magukkal, de a hozott ágynemű sem a jellemző, tehát vagy jó házigazda vagy és eteted-itatod, fekteted a csapatot (örökös mosás) és mellette SEMMIRE nem érsz rá, de nem is tudsz pihenni, vagy kitérsz és megvan a sértődés.
Ha mondod, hogy most inkább ne, akkor "Miért gond, hogy egy évben 2x lemegyünk?" Csak az nem jut senki eszébe, hogyha mindenki "csak" 2x jön, akkor sincs egy szabad percünk sem.
Pluszban fizeted utánuk a megemelkedett rezsit, de ez már részletkérdés.
Ráadásul ilyen helyeken sokkal drágább a víz és egyéb szolgáltatás.
A másik, hogyha nincs szezon, akkor vagy feltörik és kirabolják, vagy feltörik és ott telelnek mindenféle csövesek.
A lényeg, hogy mi belefáradtunk a "nagy pihenésbe" eladtuk a nyaralót, annak az árán elutazunk valahova egy évben 2x-3x (amikor nincs korlátozás) és gondunk egy szál sem! Hol a hegyekbe, hol valami víz mellé, esetleg wellnessezni és a gond a másé.
Én már gyerekkoromban nagyon élveztem, hogy iskolaév végén a nagymamával leköltöztünk a nyaralóba a Balatonhoz, és szeptemberig vissza se jöttünk Bp-re. A szüleink minden hétvégén jöttek, mert amúgy persze dolgoztak, és nem volt 3 hónap szabadságuk.
Jöttek az unokatestvérek is, meg hívhattunk barátnőt is egy-egy hétre.
Nekem csodavilág volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!