Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vannak-e előnyei a lapos...

Vannak-e előnyei a lapos betontetőnek?

Figyelt kérdés
Egy ilyen házat kínálnak eladásra, nem tudom hogy ez rejt-e meglepetéseket vagy kell-e tőle félni?

2021. máj. 11. 22:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Elonye hogy olcso volt megcsinalni. Minden mas csak hatrany: szigeteles hianya, a vizelvezetes kulon sz*rakodas, ho sulyat birnia kell mert ugye nem csuszik le rola, ha megreped akkor beazik, stb.
2021. máj. 11. 22:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Előnye:

-olcsó

-van egy "ingyen" teraszod

-strapabírobb, nem viszi el egy nagyobb szél a cserepet

-bármilyen munkához könnyű felmenni egy közönséges létrával, a tető bármely pontjára, ellentétben a nyeregtetővel (simá ráűllhatsz, nem jell spéci álvány, tetőkibúvó a kémény mellé stb)

Hátránya

-vízelvezetés

-hőszigetelés utólag problémás (kívülről)

-ha sérül, problémás (nem lehet) részenként cserélni, ellentétben a cseréppel vagy zsidellyel

-nehéz "jól" megcsinálni (értsd: sok házban szarul csinálták meg)

-nincs padlás

2021. máj. 11. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meglepetéseket nem rejt, félni nem kell tőle, HA szakszerűen, jó anyagokból van megcsinálva. De ez a ritkább eset. Ha tetszik a ház mindenképpn több független szakemberrel nézetsd meg, ha azt mondják hogy jó, nem kell félned tőle.
2021. máj. 11. 23:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Csinalj ra fagyallo jarolapot es legyen a teraszod!! Szerintem jo dolog!!!
2021. máj. 12. 02:20
 5/8 anonim válasza:
Szerintem, ilyen kertet, teraszt kellene csinálni fent a tetőn, növényekkel,földdel belepni, ami beszívja a nedvességet. Volt egy ilyen egy filmben is,gyönyörű volt. Mindig szeretem volna egy ilyent. ☺
2021. máj. 12. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:
#5: csak ahhoz nem art am statikussal atnezetni, hogy elbirja-e a teto a fold es a csodas, aztato eso sulyat. Megdobbentoen nehez tud am lenni akar csak fel meternyi talaj is, foleg ha nedves, nehogy a fejeden landoljon az egesz a fodemmel egyutt.
2021. máj. 12. 10:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A kertet biztos nem bírja el. Föld sűrűsége durván 1,5kg/liter, szárazon. Ez egy 80 nm-es tetőn, 20 cm vastagon borítva 24 tonna. Vizesen a másfélszerese kb, az 36 tonna. Nem hiszem hogy erre tervezték a tetőszerkezetet.
2021. máj. 12. 14:01
 8/8 anonim válasza:
Beton lapostetőt lehet belülről szigetelni?
2023. jún. 25. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!