Szerintetek a beton ezáltal kevésbé fogja megtartani a ránehezedő súlyt?
Sziasztok.
A ház alapját készítsük éppen. A 2 szintes zsaluköveket a hétvégén raktuk fel és ma öntötték be betonnal, kisebb - nagyobb sikerrel.
Mivel a házunk a telek hátsó részén van, ezért pumix segítségével kellett (volna) a betont betölteni a zsalukövekbe. Viszont az előző nap délutánján heves esőzés volt, nem gondoltuk, hogy a föld annyira megpuhult. A pumix nem mert rámenni a vizes földre, hogy a ház hátsó felébe is benyomja a betont, nehogy besüllyedjen és beragadjon...
Nem tudtunk mit tenni, a betont ki kellett nyomatni a földre és onnan lapát és talicska segítségével betermelni a zsalukövekbe. Mivel ez időigényesebb munka volt, ezért a beton "dolgozott" közben.. Sikerült betölteni, viszont nem tudjuk, hogy ez mennyire maradt minőséges azáltal, hogy plusz kisebb mennyiségű víz (ami a talajon lehetett a vizes föld által) és földdel érintkezett és került is a betonba (természetesen a lehető legminimálisabb). Az alapsáv alatt nem spóroltuk ki a vasazást.
Gond adódhat, hogy az ilyen módon bekerült beton olyan szinten veszt a minőségéből, hogy probléma lesz a ránehezedő súllyal (falak, betonplafon, ácsolt tető...)? Jelenleg a férjemet képtelen vagyok megnyugtatni, egész nap ezen idegeskedik, hogy nem lett megfelelő minőségű, nem fog jól tartani..
Elnézést ha valamit rosszul írtam, vagy helytelenül használtam a szakszavakat. Felvidékről vagyunk és nálunk ezek egész másképp hangzanak. Remélem azért érthető és tudtok nekem válaszolni a kérdésre. :-)
Ég,atta egy világon semmi baja nem lesz,mivel a beton önterülő és egy zárt keretbe került,ott szépen 1-hónap alatt tömörödik a saját súlyánál fogva.
Az hogy föld került,közé nincs jelentősége nem tud minőségi romlást előidézni mert zárt térben van,nem falazatról van szó.
Mikor,építkeztünk anno 30-évvel ezelőtt,a tetőtől féltem hogy be fogja nyomja a földbe a házat.
Ez a felelősség súlya,ezen minden építkező át megy .
Igen, nyilván a föld miatt veszíthet a minőségéből, de nem gondolom, hogy annyit, hogy ne legyen tartós.
A kőműves, aki ráadásul családunk barátja is, így duplán úgy csinálta, hogy ne legyen az rossz. Mondta is, hogy mikor tegyen hozzá egy kis vizet ha kellett és megerősítette, hogy semmi probléma nincs a betonnal hogy így lett berakva. A föld szerintem annyira minimális volt, hogy a zsalukövekben nem hiszem, hogy nagy vizet zavar, főleg hogy a teteje is még be lesz vasazva és öntve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!