Szerintetek a beton ezáltal kevésbé fogja megtartani a ránehezedő súlyt?
Sziasztok.
A ház alapját készítsük éppen. A 2 szintes zsaluköveket a hétvégén raktuk fel és ma öntötték be betonnal, kisebb - nagyobb sikerrel.
Mivel a házunk a telek hátsó részén van, ezért pumix segítségével kellett (volna) a betont betölteni a zsalukövekbe. Viszont az előző nap délutánján heves esőzés volt, nem gondoltuk, hogy a föld annyira megpuhult. A pumix nem mert rámenni a vizes földre, hogy a ház hátsó felébe is benyomja a betont, nehogy besüllyedjen és beragadjon...
Nem tudtunk mit tenni, a betont ki kellett nyomatni a földre és onnan lapát és talicska segítségével betermelni a zsalukövekbe. Mivel ez időigényesebb munka volt, ezért a beton "dolgozott" közben.. Sikerült betölteni, viszont nem tudjuk, hogy ez mennyire maradt minőséges azáltal, hogy plusz kisebb mennyiségű víz (ami a talajon lehetett a vizes föld által) és földdel érintkezett és került is a betonba (természetesen a lehető legminimálisabb). Az alapsáv alatt nem spóroltuk ki a vasazást.
Gond adódhat, hogy az ilyen módon bekerült beton olyan szinten veszt a minőségéből, hogy probléma lesz a ránehezedő súllyal (falak, betonplafon, ácsolt tető...)? Jelenleg a férjemet képtelen vagyok megnyugtatni, egész nap ezen idegeskedik, hogy nem lett megfelelő minőségű, nem fog jól tartani..
Elnézést ha valamit rosszul írtam, vagy helytelenül használtam a szakszavakat. Felvidékről vagyunk és nálunk ezek egész másképp hangzanak. Remélem azért érthető és tudtok nekem válaszolni a kérdésre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!