Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 200 nm2 kert mire elég?...

200 nm2 kert mire elég? Mekkora minősül nagy kertnek? Mennyi vele a munka?

Figyelt kérdés
Ennyi jár az ikerházhoz, amit venni akarunk, úgy, hogy egy autó parkolására alkalmas hely is itt van kialakítva. Ha kell elküldöm a hirdetést. Egy telken hosszában van az iker 2 kapuval.Ez lehet zavaró vagy hátrány mondjuk eladáskor?

2021. máj. 6. 22:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Nekem speciel egy normális méretű telek 1000-1500 négyzetméternél kezdődik, de elfogult vagyok, mert ilyenen nőttem fel és szeretek kertészkedni, földet művelni, szeretem, ha van egy kis gyümölcsös a kert végében, na meg persze olyan helyek, ahol lehet sütögetni, medencét állítani, stb.

Ami a mai trendeket illeti, a lakásból kiköltözőknek bőven elég (még sok is tud lenni) a 200 négyzetméter, ha lusta füvet nyírni (már ahol van fű, és nincs minden letérkövezve).

2021. máj. 6. 23:07
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Én is úgy vagyok mint első. Nekem most majdnem 400nm-re volt lehetőségem külföldön, de nem túl nagy. 200-on lehet már grillezni, vagy lehet kinti szaunát csinálni. Kutyát nem tartanék annyin.
2021. máj. 6. 23:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretnél csinálni a kertben?

Ha veteményest meg gyümölcsöst akarsz, akkor kevés.

Ha annyi a cél, hogy nyáron kiüljetek napozni, grillezni, akkor bőven elég.

2021. máj. 6. 23:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Egy jaccuzit szeretnék, meg grillezni, kiülni. Meg egy kis mopsz kutya. Nem akarok veteményest 😅
2021. máj. 6. 23:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Arra bőven elég.
2021. máj. 6. 23:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az sokat számít, hogy a kocsibeálló hogy van megoldva. Ha a ház mellet végigmegy a felhajtó, mert pl. hátul van a parkolóhely, az rengeteget elvisz. De ha bemész a kapun és ott megállsz, akkor fog jutni hely mindenre mögötte.
2021. máj. 7. 02:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Arra full elég. És még jobban is jársz, mintha lenne egy 1000 nm-es telked, mer ha azt akarod, hogy az kinézzen valahogy, akkor bizony munka is van vele bőven. Ergo szerintem az emberek nagy részének semmi szüksége pár száz négyzetméternél nagyobb kertre, sokaknál mégis ez ilyen beépült dolog, hogy 1000 nm alatt nem kert a kert.
2021. máj. 7. 07:13
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

“ Ergo szerintem az emberek nagy részének semmi szüksége pár száz négyzetméternél nagyobb kertre, “

Lassan lesz. A zöldségárakat nézve.

“sokaknál mégis ez ilyen beépült dolog, hogy 1000 nm alatt nem kert a kert.”

Nem beépült. Aki megszokta, annak igénye is van rá. Manapság pont érték lesz, ha van gyümölcsfád, és nem gmo xarokat eszel. Szüleimnek is van nagy kertje. Egy időben elhanyagolták, mert olyan olcsó volt a zöldség. De pl. ahol én élek, egyik napról a másikra ment fel 3x-osra átlagban. Már marhahús árban van az ócska holland zöldség is nálunk.

Persze munka, de mi most gondolkodunk, hogy hogy lehetne helyet szorítani valami ágyásfélének, hogy legyen legalább egy kevés saját zöldség.

2021. máj. 7. 07:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

200 m2 - a kocsibeálló területének a leszámítása után - gyakorlatilag egy nagy teraszként funkcionál. (és a 6-osnak nagyon igaza van!)

Nekünk egy medencére, bográcsozóra, kiülőre bőven elég lenne.

Ha valaki nagyon akar házirépát, azt egy 5x4-es (20m2) területen is megoldhatja, ekkora terület elég egy család éves zöldség szükségletére (tapasztalat!). Bár a vetőmag/víz/munka kombóval semmivel nem olcsóbb, mintha készen veszi.

2021. máj. 7. 08:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az a szempont hogy minel kevesebb munka legyen vele akkor untig eleg.
2021. máj. 7. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!