Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik magyar városban a...

Melyik magyar városban a leginkább uralkodó stílus a szocreál?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik.

2021. máj. 1. 08:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem Szolnok is elég szocreál.
2021. máj. 2. 18:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
#11 Van, amelyik része igen (Boldog Sándor körút 30-tól kezdve nézelődtem, ez nagyon szép példája a szocreál lakóépületes utcának – ebből a jellegzetes erkélyrácsból mennyit gyárthattak, te jó ég :D) de túlnyomó része ennek is szocmodern, illetve egyértelműen megvannak a 19. századi, 20. század eleji épületek is (Szapáry u. 16 mennyire szép! Baross utca 28? amelyikben a vadászbolt van, szintén), így egy az egyben ezt is erős túlzás lenne szocreálnak nevezni.
2021. máj. 2. 20:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem magyarországi, de nagyon közel van a határhoz is, és félig magyr város, magyar polgarmesterrel: Szatmárnémeti "új" főtere, undorítóan nagyon durván túltolt szocmodern förmedvény. Rendkivül látványos:

[link]

[link]

2021. máj. 2. 22:26
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Dunaújváros, Salgótarján, Komló, Ózd, Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Ajka, Oroszlány, Tatabánya.

Oroszlányban még mindig van Népek Barátsága út, Fürst Sándor út. Maga a város nagyrészt kocka, a külső részen pl. a szénosztályozó állapota elég lehangoló.

2021. dec. 12. 11:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ezek nagy részét már kiveséztük, legalább elolvashatnád... A szénosztályozó sem szocreál, az egy művészeti stílus, nem a „nem tetszik és lehangoló” szinonimája. Az utcaneveknek meg semmi köze ahhoz, hogy milyen építészeti stílus jellemzi a várost.
2021. dec. 12. 17:07
 16/16 A kérdező kommentje:

A 10-es válasz tökéletes volt,nagyon sok mindent megtudtam belőle. A kérdésemben az igazi szocreálra gondoltam.

A szocmodern semleges számomra.

2021. dec. 12. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!