Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ennyi minden kell a...

Tényleg ennyi minden kell a statikusnak?

Figyelt kérdés

Lenne egy családi ház, ami eladásra vár. Megnéztük, mindenkinek tetszett de előtte felhívtam egy statikust, hogy ő szakmai szemmel mit fog majd látni rajta.

Viszont, annyi mindent kér a tulajdonostól, hogy csak úgy felmerült bennem, hogy ezeket megmutatná-e egyáltalán nekünk? Meg gondolom ezeket kikérni is plusz utána járás, plusz pénz. Lehetséges, hogy van már pár dolog ebből neki mert a tulaj szüleié volt a ház, decemberben lett vége a hagyatékinak.

Nyílván kedves, abszolút nem zavarta, hogy hívnánk egy statikust hisz a szülei háza volt, nem égetően sürgős az eladása.

Amik kellenének: tulajdoni lap, térképmásolat, építési engedély, tervdokumentáció, használatbavételi/vagy fennmaradási engedély

Na már most, ha én felhívom a tulajt, hogy ezekre szükség lenne mire jön a statikus akkor jogosan fog elküldeni az anyámba? :)

Nekem ezek irreális kérések. Ha titeket ezzel hívna fel egy vásárló akkor elhajtanátok melegebb éghajlatra?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. ápr. 26. 14:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát inkább az a furcsa gondolat, hogy valaki terv dokumentáció nélkül szakvéleményt adjon. Felettébb furcsa elképzelés. Mit gondoltál, hogy mindenhova belebont, hogy lássa a tartó szerkezetek elkészítési módját ?
2021. ápr. 27. 05:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Még mindig jobb ha belebont, mer akkor a valóságot látja, és valós szakvéleményt ad!

Bemondás alapján lutri az egész, én nem is adnék ilyen szakvéleményér pénzt; mert minek, mi belőle az igaz? Persze a statikusnak jó, mert van mire hivatkoznia. Egy tervet engedélyeztek, és ha úgy lett megcsinálva, akkor meg azért minek a statikus?

A kispórolt anyag, a beépített anyagok, a kivitelezési hibák feltárás után jönnek elő, és az esetleges javítási megoldásokat sem lehet másképp meghatározni.

Egy falon lévő repedés sokmindent elárulhat, de ténylegeset és javítást feltárás után lehet meghatározni

2021. ápr. 27. 07:12
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Igazából a tulaj már néhány helyen kívülről belebontott úgymond. Ahol meggyengült a vakolat azt tovább szedte és tégláig kibontotta. Azt mondta azért, hogy ha valaki tényleg komolyan gondolja a vásárlást akkor lássa a ház valós állapotát

2021. ápr. 27. 07:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!