Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elbirtokláson kívül van még...

Elbirtokláson kívül van még valamilyen jogi lehetőség megszerezni egy szomszédos telket aminek évek óta el van tűnve a tulajdonosa?

Figyelt kérdés
Egy szőlős dombot kell elképzelni, ahol van 10 sor szőlő ami valami osztráké, ingatlan-nyilvántartásban szereplő elérhetőségén nem lehet megtalálni. Sőt, az látszik hogy egy másik osztrák bejegyzett a telekre valami követelést, de már ez is sok évvel ezelőtt történt. Előtte, mögötte is én vagyok, két oldalán mellette utcák határolják. Önkormányzat nem segít. Elbirtoklásról 10-15 év távlatából lehetne majd beszélni, addig is van valami lehetőség?
2021. ápr. 25. 15:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

ma 15:27

Annyit tudtam összerakni a rendelkezésre álló információk alapján hogy az ember apja a 80-as években kapta a telket (vélhetően kárpótlásul), a mostani tulaj a 2000-res évek elején örökölte, úgyhogy szerintem még élhet. Próbáltam már írni annak is akinek a követelése van bejegyezve, nem értem el, de az jó ötlet hogy megpróbálni kideríteni hogy milyen hatóság "segített" a magánszemélynek rárakni a követelést, hátha benne van valami nyilvántartásban.

2021. ápr. 25. 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
24%

Hol előírás, hogy valakinek kell, hogy legyen örököse????

Egyébként ki a francot érdekel, hogy van örököse vagy nincs, él e vagy meghalt, csak felvetettem egy kósza gondolatot, ami semmit nem befolyásol a 9-es válaszom tartalmát illetően.

2021. ápr. 25. 15:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Közben ezt találtam neked:

"Ha régóta külföldön élő személyt kíván felkutatni, a keresett személy adatainak megadásával és a keresés indoklásával forduljon a keresett személy Ön által ismert utolsó külföldi lakcíme szerinti népességnyilvántartóhoz, polgármesteri hivatalhoz. Az adatvédelmi és nyilvántartási szabályok országonként eltérőek lehetnek, ezért nem minden országban szerezhető be a keresett adat."

[link]

Legyen szerencséd!

2021. ápr. 25. 15:53
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
Ha nincs örökös, akkor az állam örökli.
2021. ápr. 25. 15:54
 15/18 mindentudó99 ***** válasza:
50%
Ott kezdődik hogy neked vagy 15-20 évig művelned használnod kell a területet ami elhagyatott. Ezt tanúkkal alátámasztva bizonyítod. Na ekkor indulhat elbírtoklás. Nálad ez nem áll fenn úgy hogy esélytelen.
2021. ápr. 25. 17:05
 16/18 mindentudó99 ***** válasza:
25%
Bocs ezt írtad is.
2021. ápr. 25. 17:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Amennyiben valamilyen osztrák falu a lakcíme kérdezd meg az utcabelieket vagy a polgármesteri hivatalt, ha normálisan elmondod, leírod a kérdésedet esetleg képet is csatolsz hozza biztosan kapsz valamiféle választ. Ausztria nem az USA, nem lehet nyom nélkül eltűnni és az osztrákok a magyarokkal ellentétben szoktak válaszolni az e-mailekre.
2021. ápr. 26. 07:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha rendesen gondozod azt az ingatlant, abból lesz valamennyi hasznod (pl. nem nőnek benne a gyomok, amiknek a magjai később a te kertedben kötnének ki, vagy felhasználod az általad megtermelt szőlőt), és ha egyszer mégis visszajön a tulaj vagy az örököse, lehet, hogy olcsón eladja neked vagy valami más módon meghálálja.
2021. júl. 11. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!