Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megérné 13 évet küzdeni saját...

Megérné 13 évet küzdeni saját lakásért?

Figyelt kérdés

Szóval sikerült végre munakhelyet találnom de elég keveset fizet viszont olyan munka amilyenre régóta vágytam és nem lenne szívem itt hagyni.

Kiszámoltam ha minden hónapban félre teszek 100.000-et kb 150 hónapig akkor kb 15.millióm lenen és ebből azért el lehet kezdeni valamivel. Nem nagy családi házra, vagy luxus villára vágyom hanem akár egy kis garzon lakásra ahova egyedül el élhetem az életemet. Hitelt lehet fel kell vennem de még így is talám megérné szerintem ennyit várni saját tulajdonú ingatlanra mint albérletbe költsem. Az igazat megvallva, nincs ínyemre az albérlet, meg úgy zavar maga gondolat, hogy mégis van lakásom ahova munka után mehetek de mégsem az enyém..Meg sok nem is engedi a lakásfestést, szögbeverést akár stb. Így mégis olyan kiszolgáltatott nekem. Viszont így ilyen sok évbe lenne saját bár egyszer tuti az enyém lenne egy. És nagyon nincsenek barátaim akikkel megoszthatom csak egy igaz barát aki szintén a sajátot támogatja. 13 év sok lenne mire vásárolnék egy lakást? Tudom, hogy akkorra tuti másak lesznek az árak de mindig ki lehet fogni olcsó lakást és nekem egyetlen feltételem az erkély lenne semmi más. Mert szeretnék azért esténként kiülni az erkélyemre és élvezni a friss levegőt. Nincs támogatóm, mivel családnak is kevéske pénze van így magamra maradok. Viszont rokonom szerint egyik re éri meg mivel most ahol vagyok van egy szobám de azért néha szükségem lenne több helyre igazából és vágynék egy saját tulajdonú lakásra is. Viszont ez elég sok idő és mire oda jutnék lehet el is menne tőle a kedvem meg bármi közbe jöhet de így kalkulálva kb ennyi év mire össze jönne. Viszont a kemény munka csak meghozza gyümölcsét nem?

2021. ápr. 21. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak úgy félreteszed egy számlára akkor annak romlani fog az értéke. Kamatoztatni kell valahogyan. Pl állampapírba tenni stb. De szerintem.ahogy megvan az elég önerő, azonnal venni érdemes.
2021. ápr. 21. 22:12
 12/13 anonim ***** válasza:
91%

Gyujts onerore es vegyel fel melle fix kamatozasu hitelt. Mi igy csinaltuk. Nagyon sokat dolgoztam, hetvegeket is bevallaltam es 2 ev utan vettunk hazat. Van rajta hitel boven de legalabb megszabadultunk az alberlettol.

Tudsz elotorleszteni is ha van plusz penzed, igy sporolsz a kamatokon es hamarabb lejar a hitel.

2021. ápr. 22. 01:59
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg az infláció fog elszállni, már be is lengették. Ha megtakarításod lesz és nem lesz inflációkövető helyen, akkor a te pénzed fogy majd. Ha hitelt veszel fel fix kamatozással, amint tudsz, akkor meg a hiteled fog inflálódni. Ritka alkalmak egyike, hogy eladósodni jobban megéri.

Amikor a férjem hitelt vett fel 2013-ban, akkor a törlesztője 80.000 forint volt, ami nem volt kevés, a hitel összege 9 millió volt, hogy 3 szobás panelt tudjon venni. Ekkor voltak rottyon az ingatlanárak. Azóta végtörlesztettünk, sőt 2019-ben az a 80 ezer már nem ugyanazt jelentette, közben az ingatlan értéke is durván megnőtt.

Egyik ismerősöm a 80-as években vett fel vállalati kölcsönt házépítésre, havonta 500 forint volt a törlesztője, ami akkoriban a fizetés jelentős része volt, na ezt ők 2004 körül még fizették. Gondolhatod, hogy akkor mennyit ért az az 500 forint. Kb. 3 kenyér ára.

Ezzel csak azt akarom szemléltetni, hogy ami eleinte fáj, később már könnyebb, mert az infláció neked dolgozik. Erre játszik az állam is, azért van infláció, hogy a saját adóssággát elinflálja.

2021. ápr. 22. 08:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!