Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panelt vagy újépítésű lakást...

Panelt vagy újépítésű lakást érdemes venni befektetés/saját lakás célra ?

Figyelt kérdés

Halottam hogy elvileg az összes panel lakást elvileg 100 éves használat után lekell bontani mivel nem fentarthatóak a szerkezetük, ennyit bírnak... És elvileg felújítással nem megoldható

Erről ki mit tud ? Tényleg igaz ez ?

Ezt végre fogja hajtani az álam ? Ha igen, biztosítani fog új lakó helyeket a jelenlegi tulajdonosoknak ?

Szóval mi a biztosítás rá ha én veszek Budapesten egy panel lakást az 10-20-30-50 év múlva is helyén fog állni vagy ha már nem állhat a helyén én kompenzálva leszek ?

Vagy ezzel mindenkinek számolnia kéne, és vásárlás elött ellenőrizni a panel lakás életkorát ?

2021. márc. 26. 12:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a Mosoly u 25-ön ledöbbentem, pár éve adtam el onnan párszáz méterre a lakásomat a Fiastyúk utca túloldalán, nem a "barakkokban", hanem a Máglya köz - Tomori köz felől. Az újépítésű kartonházakról annyit, hogy ha állni fognak még véletlenül 20-30 év múlva, akkor iszonyatos pénznyelők lesznek. Voltam 4 évig hirdetéskezelő-lakásmutogató a XIII-XIV. kerületben, hát csoda történeteket hallottam. És amiket megtapasztaltam, micsoda kártyavárakat adnak át 2000 óta, plusz építőiparban dolgozó szakik is mesélik a dolgokat. Minden kispórolva, olyan dolgok is, amin a vállalkozó úr nyer lakásonként 50 ezret, de a tulajdonosnak később nagy bosszúságot okoz. Nem érdekli őket, most azonnal kell meggazdagodni akár több száz ember életének megkeserítésével is. Azóta volt több ilyen összetákolt kalyibában lévő lakásom (jelenleg is ilyenben élek, ha ezt életnek lehet nevezni), hát soha többé. A jelenlegi odúm egyébként az átlag színvonalnál jobb minőségben épült 2005-ben, így csak az alábbi dolgok jöttek elő amióta megvettem, azaz az elmúlt 1,5 évben: a lift kuka volt 1 évig, a földszinti lakások vizesednek, potyog a csempe, az egyik oldalon a lakások penészesek, jónéhány lakás erkélye konkrétan befelé lejt, omlik a vakolat, egy nagyobb esőzésnél fentről hömpölygött a víz a lépcsőházban, az erkélyeket teljesen fel kellett újítani. És ismétlem, ez még a jobbak közé tartozik azok közül amiket láttam vagy a tulajdonomban vannak / voltak, vagy béreltem. Volt olyan is (2003-ban épült) ami konkrétan mintha kezdene ketté repedni (pár hete jártam arra és láttam), plusz régebbi Google fotón az erkélyek alá vannak ducolva, a lépcsők a bejáratnál lebontva stb :-D Ezek mind bp-i vagy nyugat mo-i nagyvárosban lévő lakások. Esküszöm laktam 1 évet panelban, ott nem hallatszottak így át a szomszédok, még az egérkattintást is hallani ha a számítógépet prüntyögteti. A szellőzők szintúgy viszik a hangot, szagokat, romhalmaz az egész. Így, hogy egy "lakóparki" ennyivel drágább, biztosan panelt vennék ha az újépítésű és a panel között kellene választani. Most csak azért lakok újépítésűben, mert amúgy a karbantartott, jó állapotú, 50-es / 60-as években épült téglák a kedvenceim, csak munka miatt elköltöztem a vadnyugati végekre, itt pedig nem találtam olyat ami tetszett volna és kedvező áron lett volna. Így maradt a "menő lakóparkban" lévő kartonház, utólag belegondolva lehet jobb lett volna egy panel vagy akár egy sátor az erdő közepén.
2021. márc. 27. 20:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy a lakóparkok a modern kor paneljei. (Amikor épültek, a panelok is csúcsmodernnek és menőnek számítottak.)
2021. márc. 28. 05:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A panelt is lehetett volna jobbra építeni. Mert van ahol még most is építenek panelből házakat, mondjuk 3 métert közelítő belmagassággal, nagy erkéllyel, több szobával, mélygarázzsal, normális szigeteléssel. Nincs semmi baj a panellal, ha van benne ötletesség, igényesség és minőség. Ugyanez igaz az újépítésűekre, amelyek többsége tényleg gyatra, már a megépítésénél. Mindent kispórolnak, megy a parasztvakítás, aztán majd az idő eldönti, hogy melyik milyen lesz igazából. Ahol mindenáron profitmaximalizálás az első, gyanítom nem lesz jó a végeredmény. 10 év múlva kiderül.
2021. márc. 28. 07:10
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

A 9-esnek igaza van. A panellakáspk már nem korszerűek.

Én inkább új építésűt vennék.

2021. márc. 28. 14:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

En meg a regebbi tipusu teglalakasoknal maradnek.

Laktam panelban es uj epitesuben is, hat a panelban kevesebb hang volt, de komolyan. Az ujban szo szerint azt is hallottam a szobabol, hogy a szomszed fingott egyet. Hallottam a rohogest, hangosabb beszelgetest, mindent. Csak a suttogast nem kb. Nem tudom, ez hogy lehetett, nem is ertem, de elkoltoztem szerencsere.

Most egy kb 60-70-es evekben epult teglalakasban lakom, semmi nem hallatszodik at.

2021. márc. 28. 14:55
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Panelben is hallod, hogy fingik a szomszéd. Akkor költözz egy tanyára!!
2021. márc. 28. 14:58
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Laktam panelban, messze nem volt annyira rossz, mint az uj, ahogy emlitettem is :)

Elolvastad egyaltalan a valaszt? :D

Egyebkent csak a kornyek miatt koltoztem el, az gaz volt, maradtam volna meg pedig.

Nem koltozom tanyara, jo itt nekem Budan :)

2021. márc. 28. 15:02
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves gazdag Budai! :D

Igen én is laktam panelben de szerencsére most már egy új építésűben. Sokkal de sokkal jobban érzem magam ebben a lakásban.

Panelben még a sok egyéb emberi aktivitásra jelemzző hangokat is hallottam.

Konkrétan Józsi és Kati dugtak és a srác hamar elsült de még a második menetnél is. Tényleg szurkoltam neki hogy a következőt bírja tovább :D

2021. márc. 28. 15:11
 19/19 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Olyan lakást vegyél, amelybe Te is szívesen beköltöznél. Ki tudja mit hoz az élet...

2021. márc. 28. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!