Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyivel fizetnétek többet...

Mennyivel fizetnétek többet egy ilyen lakásért?

Figyelt kérdés

Van egy ikerház, aminél a tulajdonosok válnak, ezért eladják. Most tart a kert rendezés alatt, ők kb. fél éve laknak az ingatlanban, egyedül a bútorokat kell vinnünk beköltözni. Maguknak építették, ezért aránylag biztosak vagyunk benne, hogy nem rossz minőségű (nem az extra minőségű márvány konyhapultos 6 milliós konyhás lakás, de nem is a leggagyibb 1 milliós).

Valamivel drágább, mint az építési vállalkozók új építésű lakásai (50 millió körül vannak a környéken), amik általában a "burkolatokat te választod, de a ház már elkészült" állapotban vannak, nyilván az is kulcsrakész, kertrendezéssel van hirdetve.

Ti mennyivel adnátok többet egy ilyen házért?

Mi így számoltunk:

1. Konyhabútor

2. Riasztó

3. Beépített szekrények

De vajon feláras lenne az is, hogy nem kell rohangálni és teljesen kész a ház? Vagy lejön belőle az, hogy nem mi választjuk a csempét?

2021. márc. 16. 11:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#És amúgy a garázsok érnek össze és van saját albetéte...
2021. márc. 17. 09:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem adnék többet, csak ha vali nahyon extra lenne benne, ami nekem tetszik/ kell. Max a kertkialakítás az,amit esetleg figyelembe vennék arajánlatnál.
2021. márc. 17. 13:47
 13/17 A kérdező kommentje:

#12 Tehát jól értem, hogy mondjuk a konyhabútorért sem fizetnél pluszba? Legfeljebb annyiért vennéd meg a lakást, mint a két utcával arrébb lévő konyhabútor, riasztó és beépített szekrények nélkülit?

Aminek ugyanaz az elrendezése, csak nem tudták az építkezés elején eladni, így előbb felhúzták azt, amit már eladtak és a vevő két-három naponta kijárt ellenőrizni, hogy hogyan építik, majd most ugyanaz az építtető építi ugyanazzal az elrendezéssel az újat, egy háromnegyed évvel később.

2021. márc. 17. 14:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Erre nem lehet mit mondani. Valakinek adott ingatlan egy fityenget sem ér, más meg verseng rálicitálva egy másik vevőszándékú ajánlatára. Ha nagyon nem tetszenek a burkolatok, meg a konyhabútor, akkor miért ajánlanék többet? Ez max akkor jó, ha valaki nagyon gyorsan be akar költözni, nincs ideje 1-2 hónapot burkolóra meg vizesre várni.
2021. márc. 17. 14:38
 15/17 anonim ***** válasza:

12. vagyok. Megmondom őszintén, hogy nekem inkább az eladónak tűnsz,mintsem egy vevőnek...

Amennyiben te adod el, add hozzá ezeket a tételeket amiket felsoroltál kb 50%- os értékben és várd meg, hogy ha jön a vevő, mit ajánl. Domborítsd ezeket a plusz dolgokat, hátha számít neki. Légy rugalmas, valamennyire engedj az árból, ha ajánlatot tesz.

Ha esetleg megjönne a vevő, mint aminek a kérdező akar látszani, akkor annyit tudok mondani. Ha neked teljesen mindegy, hogy mennyi az ára, mert úgyis többet akarsz érte adni ( vagyis az eladó kapni) fizesd ki és adj neki borravalót is, az aprót meg tartsa meg....

2021. márc. 17. 15:32
 16/17 A kérdező kommentje:
#15 Pedig tényleg a vevő vagyok, azt próbálom kitalálni, hogy mit mondjak alkunál, amit az eladó annyira reálisnak gondol, hogy belemegy, de a lehető legolcsóbb.
2021. márc. 17. 16:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha elfogadható a konyhabútor / riasztó (és én is szeretnék riasztót), akkor a konyhabútor új értékének kb a harmadával-felével adnék többet (tehát kb mintha harmad/féláron venném bele a konyhabútort), mint egy hasonló, konyhabútor nélküliért.
2021. márc. 18. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!