Mennyivel fizetnétek többet egy ilyen lakásért?
Van egy ikerház, aminél a tulajdonosok válnak, ezért eladják. Most tart a kert rendezés alatt, ők kb. fél éve laknak az ingatlanban, egyedül a bútorokat kell vinnünk beköltözni. Maguknak építették, ezért aránylag biztosak vagyunk benne, hogy nem rossz minőségű (nem az extra minőségű márvány konyhapultos 6 milliós konyhás lakás, de nem is a leggagyibb 1 milliós).
Valamivel drágább, mint az építési vállalkozók új építésű lakásai (50 millió körül vannak a környéken), amik általában a "burkolatokat te választod, de a ház már elkészült" állapotban vannak, nyilván az is kulcsrakész, kertrendezéssel van hirdetve.
Ti mennyivel adnátok többet egy ilyen házért?
Mi így számoltunk:
1. Konyhabútor
2. Riasztó
3. Beépített szekrények
De vajon feláras lenne az is, hogy nem kell rohangálni és teljesen kész a ház? Vagy lejön belőle az, hogy nem mi választjuk a csempét?
#1 Ez egy ikerházfél, nem az egész, miért számít?
#2 Igen, pont ez volt a kérdés, hogy neked mennyit ér. Azt nyilván tudom, hogy nekem mennyit ér...
Van két ingatlan, mondjuk ugyanolyan beosztással, de az egyiknél valószínűbb, hogy nem spóroltak ki belőle anyagokat, nem kell rohangálni a befejezésért, már van konyhabútor, riasztó és beépített szekrény (nem pont olyan, mint amit te szeretnél, de nem fogod lecserélni, mert annyira nem rossz). Konkrétan azon is el kell gondolkodni, hogy ki kell-e festeni, vagy költözhető. Mennyivel ér ez többet neked egy ilyen, mint a másik?
"Ez egy ikerházfél, nem az egész, miért számít?"
Mert az ikerház nem ér annyit mint egy ugyanakkora alapterületű önálló ház.
Többet nem ér 1 forinttal se, mert:
0. (és ez kizáró ok) ikerház
1. használt
2. nem olyan mint amit szeretnék
3. közel se biztos azzal, hogy maguknak építették, még a minőség garantált lenne. Ők is "vállalkozóval" építették.
Ikerház az ami se nem lakás, se nem családi ház.
Egy öszvér, amivel csak további gondok lehetnek.
A használhatósága és az élvezeti értéke a közelében sincsen egy önálló családi háznak.
"(nem az extra minőségű márvány konyhapultos 6 milliós konyhás lakás, de nem is a leggagyibb 1 milliós)"
Szóval az 1 milliós konyhabútor az nálad a "leggagyibb" kategória?!
Nálam meg az ikerháznál kezdődik a gagyi kategória.
Bocs.
Utolsó! Manapság - általában-a tömeges építkezések korában ikerházakat, társaslakásokat építenek felosztott telkekkel. Ezekből áll szerintem a lakóparkok túlnyomó többsége Budapesten és az agglomerációban is.
Szerintem nem jelent feltétlenül problémát, hacsak nem egy őrült a szomszédod, főleg ha a tárolóknál ér össze a ház.
"Igen, pont ez volt a kérdés, hogy neked mennyit ér. Azt nyilván tudom, hogy nekem mennyit ér.."
Hát köszi...Annyit ér, amennyit látok benne. Az sem mindegy, hogy a két lakás egymáshoz képest hogyan helyezkedik el. Tetszik-e nekem a konyha?
Nekem alapból kevesebbet érne, mert ikerház.
Bútorozatlan jobb lenne. Vannak saját bútoraim. Csak nyűg lenne a házban lévőket kivinni, meghirdetgetni, vagy a lomtalanítást intézni..
Hol tároljam az előző tulaj sz4rjait, ha a kertbe kiteszem elázhatnak. . Meg kell várnom míg eladom mindet/lomtalanítást intézek.
A szoba színe, csempe úgyse az én stílusom lesz valószínűleg és csinálhatom újra.
Több gond van vele mint egy üres felújítandóval.
Olyannak jobb mondjuk, akinek nincs saját bútora és kész házat akar.
#9 A beépített szekrények lényege, hogy oda van csináltatva és be van építve. Van, hogy ki sem tudod mozgatni...
Mondjuk egy beugró, ahova nem jó az ikeás szekrény, ezért csináltatsz oda egyet.
Az ilerház meg nyilván kevesebbet ér, mint egy családi ház, ezért 50 millió és nem 70, de mivel két ikerházat hasonlítunk, ezért nem értem ezt miért kell mindenkinek kiemelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!