Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kertes vagy társas ház előnyös...

Kertes vagy társas ház előnyösebb egyedülállóként?

Figyelt kérdés

Egyedülálló vagyok és lakást tervezek venni.

Kertes vagy társas lenne előnyösebb?

Kertes házakat szeretem és nem lenne gond a kertel is foglalkonzi, voltam kertes házban is és imádtam.

Társasházban laktam egész életemben és itt se volt gond, max a kert hiánya, csak egy közös udvar van ami azért másabb.

Ki melyiket pártolja és miért?

2021. márc. 9. 21:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%

Eddigi életemben kertesben éltem. Laktam néha társasházban is, hát az borzalom.

Pasi vagyok, jól bírom a kert veszélyeit. Fűnyírás, estleg metszés, vakond, stb..

Ha békés természetű vagy, nem ragaszkodsz a szomszéd köszönéséhez, akkor csakis egy önálló házacska, pontosan kimért, bekerített telken.

2021. márc. 9. 22:52
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Egyedülállóként én biztosan társasházi lakás mellett döntenék, akkor is, ha szeretek a kerttel foglalkozni. A kerttel bőven van annyi munka, hogy egy egyedülállónak, de még egy párnak is megterhelő lenne foglalkozni vele, főleg ha hétköznap sokat dolgozol. Ráadásul házimunka is mindig akad, még lakásban is, bőven elég azzal foglalkozni, ha még a kert is van, akkor már tényleg alig maradna szabadidőd.
2021. márc. 9. 22:53
 13/23 anonim ***** válasza:

Hát mi társas sorházban lakunk, mindenkinek egy (6 x 3 m) terasszal, kisebb előkerttel (kb. 10 x 15), ahol többnyire csak füvet kell nyírni, bár van egy virágos, fűszeres rész, de ezek nagyjából el vannak magukban.

Talán valami ilyesmi kellene neked.

2021. márc. 9. 23:38
 14/23 anonim ***** válasza:
50%

En kerteshazban nottem fel es most is kertes hazam van, de kozben laktam tarsashazban is.

En nem szerettem a tarsashazat mert a szomszedokat mindig hallottam es nem volt udvarom sem. Gyakorlatilag nem mertem az autot sem nyitva tartani es ha pakoltam be valamit a hazban akkor is mindig lezartam, vagy legalabb becsuktam az ajtot ha nem birtam egyszerre az osszes szatyrol bevinni mert nem akartam hogy valaki arra gyalogoljon es ellopjon valamit.

A hazam elott nagyon ritkan gyalogolnak, siman nyitva hagyom az autot, foleg ha 1-2 ora megyek valahova.

En nem egyedul lakom mert hazas vagyok de egyedul sem laknek tobbet tarsashazban.

A kertes haz nyugis, nagyobb, tobb a tarolasi lehetoseg, van udvar, van tarolom is kint.

2021. márc. 10. 02:40
 15/23 anonim ***** válasza:
Sorház kis kerttel.
2021. márc. 10. 08:58
 16/23 anonim ***** válasza:

Ismerősöm(lány) kertesbe költözött mert volt kutyája. Azóta van még egy kutyája és 3 macskája. Nagyon egyedül érzi magát, az elmúlt 1 évben a covid miatt még jobban el van szigetelve. Riasztót szereltetett be. Mi ez ha nem félelem és magány?

Én éltem panelben, kertes házban, kertes társasházban. Én szeretem ha van mozgolódás, látok ismerős arcokat, át tudok szaladni valakihez ha bármi gondom van. Szeretem a kertet, úgyhogy szerintem egy kertes társasház jó kompromisszum.

2021. márc. 10. 10:29
 17/23 anonim ***** válasza:

"társasban mondjuk kevesebb a betörés esélye talán főleg ha emeleten lakunk"

A hónap vicce.

:))))))))

2021. márc. 10. 12:24
 18/23 anonim ***** válasza:

Bp. szélén lakom családi házban, ráadásul egyedülállóként.

A házakat -többnyire- saját kamerarendszer védi és ha gyalogos mozgás van az utcán, már automatikusan jelzi is a telefon és mindent lehet látni is a képernyőn.

A környéken szinte mindegyik ház úgy van kialakítva, mint egy-egy nyaraló.

Pázsit, díszkert, medence, hintaágy, grillsütő, kis halastó tavirózsákkal, nagy terasz napágyakkal ill. kitekerhető napernyővel stb...stb...

Természetesen mindenkinél van több állásos saját garázs is.

Reggelente nem kell vakarni a jeget, vagy pl. azt nézni, hogy nem karcolták-e meg, vagy nem lopták-e el az autót.

Aki családi házat szeretne, annak -szerintem- gyorsan kellene döntenie, mert a covid miatti bezártság okán, igen sokan kezdtek el kiköltözni cs. házakba, és ez komoly árfelhajtó tényező már most is.

2021. márc. 10. 12:43
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

"társasban mondjuk kevesebb a betörés esélye talán főleg ha emeleten lakunk"

Főleg emeleten?!

A rokkant vagy a járókeretes betörőkre gondoltál??

2021. márc. 10. 12:47
 20/23 A kérdező kommentje:

19.most nem úgy értettem hanem gondoljatok már bele egészen idáig társasban laktam sosem volt betörtés nálunk.

viszont kertesben egyszer volt hogy majdnerm bejött a kapun egy holt részeg alak ha nem vettük volna észre simán belopózott volna és átmászott volna a kerítésen..

Betörőknek sem szándékuk hogy 5 ajtónyi lakáson menyenek át rabolni és figylemet kelteni ezzel főleg 3-4 emeleten.

bocsi de tapasztalatbólírtam nem inge nem veszi magára.

hónap vicce jaja vicces XD nagyo nevettem

2021. márc. 10. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!