Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megvenném egy idős bácsi...

Megvenném egy idős bácsi ingatlanát. Az örökösök a bácsi haláló után keresztbe tehetnek nekem?

Figyelt kérdés

Lenne egy 79 éves idős bácsi, aki eladná nekem a házát. Ő ajánlotta fel, és a fix árat is ő határozta meg. A bácsi tiszta elméjű, teljes mértékben tudatában van, és cselekvőképes. Senki sem kötelezi az eladásra, ő döntött így.

Ha az adás-vétel rendben lezajlik, a bácsi halála után a gyerekei (örökösök) ki tudnak szúrni velem? Van bármiféle joguk a ház kapcsán? Mondhatják azt hogy a bácsi már nem volt beszámítható, vagy hasonló?

Köszönöm!

2021. márc. 7. 18:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Most komolyan, itt mindenki azt hiszi, hogy egy 79 éves az már elmeroggyant? Csak példaképp, Donald Trump 74 évesen köszönt le az USA elnökeként, Joe Biden pedig 78 évesen lett az. Ha ők vállalhatnak ilyen tisztséget, akkor egy sima állampolgár vajon nem alkalmas egy adásvételi szerződés megkötésére? Amíg nincs tényszerűen megállapítva a cselekvőképtelenség, addig azt nem is lehet vélelmezni. Olyan pedig nincs, hogy valakit visszamenőleg cselekvőképtelennek nyilvánítanak, és érvénytelenítik a korábban kötött szerződéseit. Ennyi erővel senkivel nem lehetne szerződést kötni, mert mi van, ha x év távlatában cselekvőképtelen lesz.
2021. márc. 8. 14:33
 22/23 anonim ***** válasza:

Részemről - többször hozzászóltam- szó sincs arról,hogy elmeroggyantnak vélelmezném az idős bácsit. Vélhetőleg teljesen épelméjű ha egy adásvételt önállóan le tud bonyolítani.Ha gond lenne azt már az eljárás menetében észre lehetne venni, sőt, a szerződést megkötő (ügyvéd/közjegyző) sem vállalná a felelősséget pszichiáter szakvélemény nélkül. Az viszont más kérdés, és én erre utaltam,hogy a család menyire fogadja az eladás tényét el. Ha belegondolsz a bácsi idős, ha lennének gyerekei, vagy egyéb közeli családtagja csak segítenék az eladásban. Ha nincsennek, távoli rokon biztos van, aki most nem foglalkozik Vele, de ha az öröklésre kerül a sor már nem biztos...Az is lehet,hogy semmi nem áll az egész mögött, de jobb körbejárni és tisztázni a helyzetet.

Az adásvétel tényét nem lehet vitatni, de manapság tudjuk,hogy bármi indokkal feljelentést leeht tenni.

2021. márc. 8. 17:41
 23/23 anonim ***** válasza:
Gondolom, az otthon költségeire kell neki a pénz. Ha jó hely, az tényleg milliós tétel. Szerintem ha minden jogszerűen zajlik, az örökösök nem szólhatnak bele, mivel a bácsié az egyedüli tulajdonjog.
2021. márc. 8. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!