Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megvenném egy idős bácsi...

Megvenném egy idős bácsi ingatlanát. Az örökösök a bácsi haláló után keresztbe tehetnek nekem?

Figyelt kérdés

Lenne egy 79 éves idős bácsi, aki eladná nekem a házát. Ő ajánlotta fel, és a fix árat is ő határozta meg. A bácsi tiszta elméjű, teljes mértékben tudatában van, és cselekvőképes. Senki sem kötelezi az eladásra, ő döntött így.

Ha az adás-vétel rendben lezajlik, a bácsi halála után a gyerekei (örökösök) ki tudnak szúrni velem? Van bármiféle joguk a ház kapcsán? Mondhatják azt hogy a bácsi már nem volt beszámítható, vagy hasonló?

Köszönöm!

2021. márc. 7. 18:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Azon aggódtam, hogy valamelyik gyerekéhez akar menni, akkor lehetett volna gubancos. De így nem.

Szerintem vágj bele!

2021. márc. 7. 19:01
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Azért ez nem így működik, hogy feltűnő értékaránytalanságot állapítanak meg, merthogy az eladó öreg volt és tájékozatlan. Nagyon sok feltételnek kell fennállnia ahhoz, hogy ezt meg lehessen állapítani, nincsenek konkrét számok sem. Ráadásul a megtámadásra 1 év van.
2021. márc. 7. 19:27
 13/23 anonim ***** válasza:
31%

"a mondjuk (csak példa!) egy 20 milliós házat passzol neked az öreg 5 millióért, akkor lehetnek gondok, mondván kihasználtad a tájékozatlanságát és a korát."

Nem, maximum a nav fog kiszabni nagyobb illetéket a 20 millió után, de egy ilyen adásvételi szerződés megtámadhatatlan az örökösök által.

2021. márc. 7. 19:49
 14/23 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudnak vele kezdeni utólag az örökösök szinte semmit, a bácsika tudna 1 évig, addig remélhetőleg jó egészségnek fog örvendeni.
2021. márc. 7. 20:16
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Én a helyedben elvinnémn egy elmeorvoshoz, és szakvéleményt kérnék tőle, melyet az adásvételi szerződéshez csatolnék.

Akkor nem kellene aggódnod.

2021. márc. 7. 20:17
 16/23 mindentudó99 ***** válasza:
60%
Saját tulajdona azt csinál amit akar
2021. márc. 7. 20:54
 17/23 anonim ***** válasza:
42%

Közjegyző előtt kötném a szerződést. A gyerekei egyébként tuják,hogy eladja a házat? Ha igen, nincs gond. Ha viszont nem, én rákérdeznék a helyedben a közjegyzőtől,hogy szükséges lenne-e az esetleges későbbi támadások elkerülése miatt egy pszichiátriai igazolás a szellemi állapotára vonatkozóan.

A bácsika azt tesz a tulajdonával amit akar, logikus,hogy amennyiben Otthonba költözik eladja. De számmora logikus lenne,hogy ezt a gyerekeivel megbeszélve teszi.

2021. márc. 8. 08:51
 18/23 anonim ***** válasza:

Bár nem a kérdéshez tartozik,de egy 79 éves bőven aktív lehet,nem elmerozzant,ne írjátok le a bácsit!

Ha teljesen meg akarod nyugtatni magad kérdező,én beszélnék a gyerekekkel (mégha nem is hivatalos út).

Mertha mégis később a bácsi nem akar otthonba maradni,a gyerekek fogják ellátni,vagy kitalálni valamit a problémára.

Plusz azért a gyerekek tájékozottabbak lehetnek ingatlan árban,ha őnekik is oké a helyzet,vágj bele nyugodtan.

2021. márc. 8. 11:19
 19/23 anonim ***** válasza:
18-as, ha a bácsi épelméjű furcsa lenne ha a kérdező a háta mögött beszélne a gyerekeivel. Inkább kérdezzen rá a bácsitól,hogy megbeszélte-e ezt a gyerekekkel? Én írtam a 17-es hozzászólást, javasoltam a pszichiátriai véleményt hozzácsatolni. Idősek otthonában dolgozom, többször előfordult,hogy utólag vitás kérdés merült fel hivatalos ügyek kapcsán,hogy ép elmével tettek-e bizonyos jognyilatkozatokat. Nincs veszítenivaló. De persze ezt az ügyvédnek/közjegyzőnek kel javasolni (ha javasolja) a helyzet ismeretében.
2021. márc. 8. 11:22
 20/23 anonim ***** válasza:
Egy ennyi idős bácsit egyértelmű,hogy a gyereke/i is elkísérnek az ügyvédhez, sőt, már az előzetes egyezkedésben is részt vesznek. Ha ez nem így van, elérhető távolságban vannak és mégsem segítenek, érdemes mindenre kiterjedően odafigyelni, rákérdezni.
2021. márc. 8. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!