Mennyire jó ötlet most pályakezdőként belevágni pesti
lakásba?
Figyelt kérdés
6-7mFt önrésszel egy 25-30milliós ház/lakás, valamilyen olcsóbb kerületből vagy előváros. Egyrészt albérlet helyett, ami havi minimum százezres nem kidobott pénz, illetve jó befektetés, miközben a forint évről évre kevesebbet ér.
25-30-ért egy elfogadható panelt is kaphatsz, de ha megelégszel egy kisebb vagy nem olyna szuper állapotúval, akkor egy tégla is kijöhet, én azt ajánlanám inkább.
2021. febr. 11. 09:00
12/42 anonim válasza:
Én is panelban lakom, megmondom őszintén fogalmam sincs mi vele a baj. Gyönyörű panel lakások vannak, több az épületben az anyag, mint az újépítésűekben. Távfűtés van ami szuper. Egy baját meg tudom amúgy nevezni, ha felújítás van valahol a szomszédban, akkor azt nagyon lehet hallani. De a mindennapi életben a szomszédokat tapasztalataim szerint kevésbé hallani mint egy téglalakásban. Nyilván normális környéken kell venni, nem akárhol.
2021. febr. 11. 09:32
13/42 anonim válasza:
Én sem mennék panelbe, nincs az a pénz.
De itt van közel 900 tégla lakás Budapesten, emelkedő ársorrendben, van benne mindenféle, nem néztem át.
Nem ismerem a szempontjaidat, a keresőt 50m2 felett és minimum 2 szobásra állítottam.
Ha csak minden 100-ik jöhet szóba, ez akkor is 9 lakás.
Ha találsz számodra megfelelőt, akkor elsősorban téglát néznék. Általában valamivel jobb a hangszigetelés. És ha találsz egy 4 emeletest a 10 helyett az még jobb. Már csak abból a szempontból is hogy annyival kisebb az esélye hogy egy problémás családdal hoz össze a sors
2021. febr. 11. 10:37
15/42 anonim válasza:
A 4 emeletesekben jellemzően nincs lift.
2021. febr. 11. 11:01
16/42 anonim válasza:
Mi is lakáskeresésben vagyunk, szintén 30 millió a max keret. Ennyi pénzért panelt lehet kapni 2 szobásat, jó környéken, szigetelt házban. Nem ez az álmunk, de első lakásnak jó lesz.
Viszont szerintem egyedülállóként nem fogsz kapni ennyi hitelt,még akkor is ha nem rossz a fizud.
2021. febr. 11. 11:39
17/42 anonim válasza:
Szerintem picit kevés az önerő / magas a vételár, 10-12M önerőt is kérnetnek szerintem hozzá...
2021. febr. 11. 11:48
18/42 anonim válasza:
én annak idején kb 8 éve, nem mertem belevágni, mert sokaltam a 10 millió hitelt. pedig akkor nettó 250 körül kerestem. és lett volna kb 60000-es törlesztőm ha jól emlékszem. Minden rokon, haver lebeszélt róla. most 8 évvel később 21 milliót kell felvennem 106000-es törlesztővel, igaz a fizetésem is duplája, de ez akkor is jobban fáj. Sőt ha akkor megveszem a lakást a duplájáért el tudnám adni, azaz minden képen jobban jártam volna, mert akkor most kpból építeném a házamat kulcsra készre...
2021. febr. 11. 12:02
19/42 anonim válasza:
24 millió hitelnek a havi törlesztője van vagy 150 ezer ft havonta. A gyakorlatban a bankok a jövedelmed 30-35%-ig hiteleznek, hiába engedné a tv. az 50%-ot is.
Nettó 350 ezres fizu mellett, kb 20 millió ftnyi hitel jöhet szóba.
2021. febr. 11. 17:25
20/42 anonim válasza:
A havi törlesztő a futamidőtől függ, ezért nem lehet kijelenteni hogy mennyi lesz a törlesztő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!