Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van olyan sok problémás...

Miért van olyan sok problémás ingatlan vevő?

Figyelt kérdés

Hirdetem az örökölt családi házat, de nem olyan egyszerű mint hittem. Azt hittem jön valaki, megnézi, kicsit alkud, fizeti a foglalót aztán utána a teljes árát.

Ehelyett jönnek az erőszakos vevők, aki a felére akarják lealkudni, majd vérig sértődnek hogy nem adom el nekik.

Aztán ott vannak a turisták, akik 5-ször akarják megnézni a házat, de mindig azonnal akarják megnézni, persze mindegyikük eltűnik, nem akarják megvenni.

Ott vannak a hitetelesek akik nem akarnak foglalót fizetni mert mi van ha a bank nem ad elég hitelt.

Volt olyan is akivel megegyeztem, majd kitalálta a végén hogy ő nem foglalót fog fizetni hanem előleget és nem értette hogy miért nem megyek bele.

Volt aki fél percenként lefikázott a házban valamit, alku reményében.

2021. jan. 15. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

A baj ott kezdődik, hogy egyszerűnek hitted.

Hát nem az. A ház eladás sosem volt egyszerű, főleg ha valami eldugott faluban van, ráadásként még felújítandó is, akkor akár évekbe is telhet, mire eladod. Már ha sikerül egyáltalán.

2021. jan. 15. 12:57
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

légy te is erőszakos..

Ha valaki nem tetszik, ott az ajtó, tipli..

Sok pénzről van szó, senki nem lopta, tehát küzd érte, akárcsak te. Rólad tudják, hogy az örökség az öledbe hullt, tehát talált pénz...így állnak hozzá.

Nehéz így eladni(jól)

2021. jan. 15. 13:32
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

Sok ingatlant eladtam, de soha nem volt különösebb problémám vagy nehézségem, pedig 1 hetestől 1 éves hirdetési intervallumig volt már minden.

Azt viszont el kell fogadni, hogy az átlagos kisember élete során egy kezén meg tudja számolni, hogy hányszor vásárol ingatlant, főleg igaz ez a családi házra, amit nem igazán vesznek befektetésnek, egyetemista gyereknek, stb. Persze, hogy többször eljön valaki, megnéz 20+ ingatlant, mielőtt (esetleg majd) vesz egyet, felméri a piacot, stb.

Mi ebben a csoda, egy szaros 4 milliós autót hányszor elmennek megnézni az emberek a szalonba, próbakör, gondolkozás, stb. Ennek tudatában mégis mit vársz, amikor életük egyik legrelevánsabb döntését hozzák meg? Még egy telefont is van, aki 3x megtapogat a boltban.

Egy befektetésnek vett lakásnál megnézed, stimmel-e az ár, rendben van-e a lakás és megveszed egy egyetem közelében. Egy saját otthonnál, legyen az csak 20 vagy éppen 200, esetleg még több milliós, teljesen mindegy, ezer kritériumot vizsgálsz.

Az érdeklődő oszt/szoroz, adna előleget/foglalót (többnyire a differenciát sem értik), de még nem biztos a hitel, vásárolna, de az övé sincs eladva, CSOK-ot intéz, anyuka utalja, stb...

Alkudni mindenki próbál, része a dolognak, de ilyen “benyögöm a felét” típussal még soha nem találkoztam, de ez lehet, hogy itt nyugat- MO-n a lokációból is adódik.

2021. jan. 15. 13:38
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Amennyiben neked ez teher, bízz meg egy ingatlanost!

Semmi olyat nem tud, amit te ne tehetnél meg (igényes hirdetés, normális kommunikáció), de legalább nem neked kell odaugrálni.

Sok hülye akkor alkalmazza őket, mikor olyan ingatlant akar eladni, amiben benne lakik, holott egyre jók, hogy az üres ingatlanba ne neked kelljen kiugrálni.

2021. jan. 15. 13:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem szabod meg a határokat.
2021. jan. 15. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
2: "Rólad tudják, hogy az örökség az öledbe hullt, tehát talált pénz..." Mégis honnan tudnák?
2021. jan. 15. 15:55
 7/10 A kérdező kommentje:

"Mégis honnan tudnák?"

Van nálam friss tulajdoni lap.

2021. jan. 15. 16:23
 8/10 anonim ***** válasza:

hogy honnan tudnák? Ez a kérdés ugye nem komoly?

Gondold át, mi történik a ház tulajának(örökhagyójának)halála napjától a temetésen át, a hirdetés megjelenéséig...hányan tudnak az örökölt lakásról(házról)..

(ha egy unatkozó ember az utcából beírja a keresőbe, hogy eladó ház, és utcanév, meglepő hirdetéseket lát...olyant is, amiről a tulaj nem is tud)

Sajnos a hír oda is eljut, ahová nem kéne.

2021. jan. 15. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
8: Nem értem.
2021. jan. 15. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ingatlant szeretnék venni sosem érdekelt,hogy a tulajdonos öröklés/vétel/tartas kapcsán jutott hozzá,a lényeg,hogy rendben legyen tuajdonjogilag. A 3-as hozzászólóval maximálisan egyetértek. Természetes,hogy mindenki alaposan megnézi mit vest,meditál,oszt-szoroz,mérlegel.Mi eladtuk és vettünk is már. Az eladáskor alkudott a vevő,viszont egyösszegben fizetett,nem kötözködött,Neki ott,az a ház kellett. Amikor mi vettünk szintén alkudtunk,de a kiköltözés/fizetés ütemezés terén jelentős kompromisszumot kötöttünk. A falusi családi házak nagyrésze nincs felújítva,ennek költsége akár végeláthatatlan lehet. A mi szomszédunk is árulja a házát. 80 éves a néni,a ház tökéletes állapotban van,mondja, 55 éve épült,remek anyagokból. Ez igaz,de azóta /20-25 éve/ egyszer festették. A városon élő családtagjai szerint ez potom pénz érte...
2021. jan. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!