Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyen feltételekkel belevágnát...

Ilyen feltételekkel belevágnátok a lakásvásárlásba?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. Szeretnék egy lakást vásárolni. A kinézett lakás 20 millióba kerül. Nekem van 8 millió megtakarításom. A lakás megvásárlásához szükségem lenne 12 millió forintra. Amit hitellel tudnék megoldani. Jelenleg 300.000 Ft nettó fizetésem van. A hitel törlesztője kb 120.000 Ft lenne 10 éven keresztül. A futamidő végéig fix kamattal. Szóval 1 hónapra maradna kb 180.000 Ft, a rezsire, ennivalóra stb-re. A szüleimtől kapok 3 millió forintot ami az átíratásra, illetékre ügyvédi költségre menne. A maradékból a meglévő pútoraim mellé újakat vásárolnék. Jelenleg albérletben lakom. Az albérlet havonta 80 ezer.
2021. jan. 14. 16:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy sikerült idekeverned az Eurót egy fixkamatozású hitel esetén?

300ezerből a 120ezret is ki lehet fizetni, viszont jelen helyzetben a 80ezret (évi 1M) az ablakon dobja ki.

Ennek ellenére én már az elején a hosszabb futamidőt javasoltam, amit aztán tehetsége szerint maga alakíthat rövidebbre.

A legrosszabb opciót viszont te javaslod azzal, hogy évi 1M-t fizessen ki a semmire.

2021. jan. 15. 09:08
 12/20 anonim ***** válasza:
16%

Jól tudom a véleményemet kérdezték nem azt hogy bologassak rád.

Hogyan jött ide az euro ha szerinted válság lesz és nőni fog az Euro árfolyama ugyan annyi munka lesz akkor mint most vagy 1éve?

Mi van ha elveszíti az állását 10 év nem kevés idő.

Nem hinném hogy semmire fizeti mert gondolom a munkája miat nagyobb városba költözött és ez miat van albérletben.Nem ment volna a környékén nem kapot volna munkát ennyi pénzért.

Illetve van egy lakásod akkor már csak egy bizonyos körzetbe tudsz dolgozni nem is tudsz váltani ha jobb lehetőség adódna.

Én nem vennék most fel hitelt az biztos Én véleményem.

Nekem nincs kristálygömböm kérdezőnek sincs Neked biztos van?

2021. jan. 15. 09:27
 13/20 anonim ***** válasza:
68%

Amit most idehánytál - már ne is haragudj - de egy katyvasz.

Az előző válaszodban amire reflektáltam, azt írod, hogy várjon és gyűjtsön még.

Erre kérdeztem tőled, hogy nem kerülte e el a figyelmedet az évi 1M, amit albérletre költ?

Jöttél még az Euróval, most kifordítod, hogy mi lesz vele, ha elveszíti az állását...

Ha van egy ingatlana, azt élethelyzet változás során kiadhatja, eladhatja, bármilyen formában hasznosíthatja, nem úgy mint az albérletet, amit fizet évekig bármilyen kézzelfogható nyereség nélkül.

De igazad van, jogod van a véleményedhez, még ha az sehova nem is visz és rentabilitás szempontjából totál hibás!

További szép napot!

2021. jan. 15. 09:46
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
20 évre már jobban hangzik, úgy vállalnám. Ennél nagyobb fizura is csak 65-ös törlesztőt vállaltam.
2021. jan. 15. 10:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem annak idején 55 volt az albérlet, és 80-as törlesztőt vállaltam be

Nem bántam meg.

Illetve csak azt, hogy nem inkább egy hazat vettem akkor dupla törlesztőre dupla futamidőre.

Az albérletre költött pénz megy a kukába, ezt kell megérteni.

Amíg ennyire egy árban van a bérleti díj a törlesztővel, ha van önerő, bele kell vágni.

Pláne ha van egy stabil szülői háttér, akik még pénzzel is be tudnak segíteni, vagy ha nagyon beüt a krach akkor max bukod a lakást, és hazaköltözöl, újrakezded.

2021. jan. 15. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#12, ha elveszíti az állását, akkor az albérletből is repül. Különbség annyi, hogy albérlet mellett garantáltan nem lesz az övé az évtizedek alatt kiszórt pénz..

Ha pedig megszorul akkor a saját lakásába is fogadhat maga mellé bérlőt.

2021. jan. 15. 12:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Igen. 3-as hozzászóláshoz hasonlóan.
2021. jan. 15. 16:05
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyedül laksz? Kb. ugyanazt a kategóriát vennéd meg, mint amit bérelsz most?

Kb. ugyanazon a nívóm laknál tehát, egy fős lakást vennél?

2021. jan. 15. 16:07
 19/20 anonim ***** válasza:
16: Attól függ. Budapesten, (de akár Nyíregyházán is kb.) jó ha kapsz 20-ért egy egyszobás, 30 nm-es felújítandót a belvárosban, oda nem fogsz tudni bérlőt fogadni.
2021. jan. 15. 16:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem. Én is így tennék, ahogy az első valaszolók írták. Hosszabb futamidővel venném fel a hitelt mindenképpen, legyen alacsonyabb a törlesztő. A különbözetet megspórolva + akár hozzátoldva évente nagyobb összegben előtörlesztenék. Így is ki lehet futtatni 10 év alatt az egészet és érzésre ezzel a technikával sokkal kevesebb kamatot is fizetsz ki időarányosan, mintha 10 évre veszed fel. Ez is egy előny amellett, amit már írtak. Ha átmenetileg megszorulsz, a törlesztőt nagyobb eséllyel tudod fizetni, max a megtakarításod nem gyarapszik olyan ütemben és 10 helyett 12 év alatt fizeted ki, na bumm.
2021. jan. 17. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!