Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor vásárolnátok ingatlant?

Mikor vásárolnátok ingatlant?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy meglenne az önerő + hitel lehetőség, egy kisebb BP-i ingatlanra.

Most állnátok neki, vagy még várnátok, hátha mennek lentebb az árak, bővül a piac, stb és elérhetőbbé válik egy nagyobb/jobb?

2021. jan. 5. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor találok megfelelőt. Nálam a megfelelőn van a hangsúly
2021. jan. 5. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Ha első és magamnak kellene, és végre minden adott, akkor vsz. belevágnék.

Ha nem sürgős, pl. nagyobba költözés, azzal várnék szerintem. Én is eladnám az egyszobás garzonom és vennék egy kétszobás lakást, a különbözetet össze is gyűjtöttem, de várok fél évet, ha addig csökken, akkor jól járok, mert annál keevsebb készpénz kell a különbözetre.

2021. jan. 5. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi 2020 folyamán vettünk ingatlant. Sokan mondták, hogy miért nem várunk még, hátha lejjebb mennek az árák. Aham, azóta azért kíváncsiságból néha ránézek az árakra, és én úgy látom, hogy a városunkban feljebb is mentek azóta az árak. Szóval szerintem nem érdemes várni, ki tudja, hogy lejjebb-e fognak menni vagy pedig feljebb.

A bővül a piac, elérhetőbbé válik egy nagyobb/jobbal pedig szerintem az a baj, hogy a piac mindig bővülni fog. Mármint érted, ilyen alapon sose vegyél semmit, mert lehet, hogy majd fog még lenni egy még jobb ajánlat. Sőt, lehet, hogy miután megveszel egy ingatlant, azután pár nappal felraknak az internetre egy sokkal csábítóbb ajánlatot. Szóval szerintem ezen nem éri meg izélni. Szerintem nézegess ingatlanokat, és ha egynél tényleg úgy érzed, hogy tökéletes, meg hogy eltudnád benne képzelni az életed, akkor csapj le rá. Nem éri meg várni szerintem.

2021. jan. 5. 23:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy a vásárlásig hol laksz?

Ha albérletben és fizetsz havi 100-150ezer bérleti díjat, akkor tök fölösleges az áresésre várnod, mert amit nyersz a réven, elveszíted a vámon.

Viszont, ha tudsz valahol ingyen normálisan lakni, csak függetlenedni szeretnél, akkor én a helyedben várnék még egy évet és majd kiderül.

2021. jan. 6. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
Ha magamnak, lakhatási célból venném, és az ingatlan megfelelő, akkor nem várnék.
2021. jan. 6. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Albérletben lakom, úgyhogy én nézném a hirdetéseket és megvenném amikor szimpatikusat találok.

Hogyha később veszek akkor addig még X havi lakbért ki kell fizetnem a főbérlőnek.

2021. jan. 7. 19:37
 7/7 moozygoo ***** válasza:
Ha meglenne a pénzem, már most elkezdeném.
2021. jan. 9. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!