Mennyi idő eladni egy családi házat?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy 100 millió körüli újonnan épült családi ház eladása pest külső kerületeiben körülbelül hány hónap alatt lehetséges? valakinek van esetleg tapasztalata akár más árkategóriákban is az elmúlt évben?2021. jan. 3. 21:18
1/9 anonim válasza:
ha túlárazva van úgy ahogyan a többi akkor évek . jó áron lévő ingatlan a hirdetés megjelenése napján de max 7nap vevőre is talál
2/9 anonim válasza:
Mi tavasszal adtuk el a házunkat pár nap alatt. Szó szerint, a hirdetés felrakása után fél órán belül hívtak, és végül ők is vették meg a házat 1 héttel később. Viszont ez nagyooon nem ez az árkategória volt, hanem ez csak egy átlagos családi ház egy közepes nagyságú városban. Viszont hiszem, hogyha ár-érték arányban jó áron adjátok, akkor hamar találhat a ház új tulajdonost, a mostani koronavírusos helyzettől függetlenül. Például pont mostanában néztem, hogy van pár olyan eladó ház az interneten, amit anno mi megnéztünk tavasszal élőben, és sokkal rosszabb állapotban voltak, mint ahogy a képeken látszott. És most látom, hogy több ilyen ház árára is még rádobtak kb. 5 milliót, mikor már lassan 1 éve hirdetik, és így se tudják eladni... Így nem is csoda. Alapból sokat kértek, és még rá is raktak az árára az elmúlt hónapok során. Az ilyeneket nem csoda, hogy meg se veszik. Szóval ha reális egy ház ára, akkor simán elviszik, de ha túl van árazva, akkor nem kell csodálkozni, ha még évek után is eladó.
3/9 anonim válasza:
8-10 milkás paneltól előbb lehet szabadulni.
4/9 anonim válasza:
Ha reális áron van, akkor hamar. Igaz, én csak vevői oldalról tudok nyilatkozni. Augusztus végén jelent meg a ház hirdetése, szeptember elején a férjem megnézte, két hét múlva mentem én is az újabb körre (az első időpont nem volt nekem jó) és másnap már foglalóztunk. De mivel az érdeklődésünk már az első megtekintésnél is nagy volt, az ingatlanos nem is szervezett másokkal házlátogatást. Szóval két hét alatt "elkelt". Még abban a hónapban foglalóztunk, november közepén írtuk az adásvételi szerződést, november végén kulcsátadás, december elején pedig már be is költöztünk.
5/9 anonim válasza:
Artol fugg. Ha jo arban van akkor 1-2 honapon belul elkel.
Egyik rokonom videken arul egy hazat ennel sokkal olcsobban de a haz nem er annyit. 1 eve mar hogy nem birjak eladni.
6/9 anonim válasza:
Ha 100milliót ér, akkor nem nagy az esély, hogy 100-ért elmegy.
Ha 150 milliót ér, akkor nagyobb rá az esély.
7/9 anonim válasza:
A szomszédomban árulnak egy patent házat 85 millióért kb. egy éve.
Nem jött még rá vevő.
Mindenki azt hiszi, hogy ha elad egy putri panelt a 8.-on akkor az árából vesz két kertes családi házat Pesten valamelyik külső kerületben.
8/9 anonim válasza:
Ilyen árszint mellett csak az újszerű, néhány éves házak szoktak gyorsan elkelni. Régi, többgenerációs, felújítandó stb. házak zömét évek óta hirdetik, még a fővárosban is. Ilyenkor szokott az lenni (ez tegnapi eset, be van állítva egy rakat hirdetésfigyelő), hogy egy év után a 100M-ós árból hirtelen 80M lesz :) De még úgy is reménytelen...
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az említett ház is 2019-ben épült és elvileg ár növelő tényező lenne a napcella és a geotermikus fűtés . Csöndes helyen van mégis könnyen megközelíthető . De tény hogy lassan érdemes lenne el gondolkozni az ár csökkentésén .
2021. jan. 4. 21:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!