Érdemes lenne idén felvenni a babavárót?
Kecskeméten lakunk, van egy 34nm-es garzonlakásunk a párommal. 2 évem múlva szeretnénk babát körülbelül.
Már fél éve nézegetjük a hátakat, elég elkeserítő a helyzet, most több hónapja nincs semmilyen új hirdetés, pang a piac. Viszont nekem is az az érzésemy idén picit csökkennek majd az árak, utána megint nőnek, ha nem is drasztikusan.
Van 21 millió forintunk (a lakásunkat a szüleim kivasarolják tőlünk ha arra kerül szó, plusz 8 milliónk van a számlánkon).
Arra gondoltam, hogy felvennénk a babavárót, és ha akad vmj jó ajanlat, akkor egyből meg tudjuk venni, nem csúcsunk le róla. Költözni viszont nem szükséges azonnal, mert a lakásban maradhatnánk, amig felújítgatjuk.
Ti hogy csinálnátok ezt? Félek mindenfele hiteltől, hiába van biztos állásunk.
Hát igérnek most a fiatal házasoknak fűt,fát.Aztán mi lesz ha...
Nekem ilyenkor mindig a nagy kedvezményes autó vásárlási hitelek jutnak az szembe.Aztán egyre romlott a forint,mint ahogy ma is.Aztán hány autót vitt el a bank.Jah, és hány megépittt családi otthont ??
Lesz ennek a nagy család támogatásnak még vissza ütője.
Nagyon át kell ezt gondolni.A bankok 1 forintot sem engednek ki a markukból.
Szerintem ez így már necces. Ha 2 év múlva kezdtek el próbálkozni, akkor már közeli az az 5. Ha valamilyen eü probléma van, netán lombikra kerül a sor, akkor simán kicsúszhattok. Persze ne így legyen, de mi ebből a megfontolásból akkor vesszük fel, ha már megfogant a baba.
Megjegyzem. A 3 milliós évi megtakarításba belekalkuláltátok, hogy 2 ingatlant kell fenntartani párhuzamosan és a felújítás, bútorozás is elvisz egy rakás pénzt közben? Az első években nem a hitel előtörlesztése lesz a legnagyobb gondotok.
Én biztosan nem fordulnék semmiféle állami támogatás felé, ha ennyi pénzem lenne. Pénz nélkül mást mondanék, de így nem.
Épp most vagyok ingatlan adásvételben, és még a 16 évvel ezelőtti szocpollal is szivatják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!