Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nézik le a panelben...

Miért nézik le a panelben lakókat itt a gyakorin?

Figyelt kérdés

Ha feltesz valaki egy kérdést itt, egyből jönnek a paneles beszólások, cikizések, amik jóformán minden társasházra jellemzőek, de csak a panelnál hozzák itt fel. Kb még csöves számba se nézik itt azt, akinek panelja van. Valahogy hatalmas probléma van itt a fejekben szerintem.

Magyarországon kb 2 millió ember él panellakásban. Főleg a mai időkben, ilyen ingatlanárak mellett, nem értem miért kell őket prolizni még mindig.

Aki ennyire szidja itt a paneleket, az hol lakik, és miben? Illetve ki a gazdagabb szerinte? Egy mucsaröcsögén élő vályogház tulajdonosa, vagy egy XI. kerületi panel tulajdonosa?

2020. dec. 4. 07:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Javítok: a termoszelepek 0 és 1 között állnak, tehát 0,5-ön.
2020. dec. 4. 18:42
 12/20 anonim ***** válasza:
31%
Fél életem ott töltöttem és soha többet.
2020. dec. 4. 20:41
 13/20 A kérdező kommentje:
12, az ok, de akkor most hol élsz? Értem én, hogy sok pesti eladja a panelját és lemegy vidékre, de pesten akinek csak panelra van pénze, ott más választás nincs, max egy rosszabb helyen lévő tégla társasház (ami ugyan olyan rossz, mint a panel :D)
2020. dec. 5. 07:20
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Aki pesten eladja a panelját és lemegy vidékre csak azért hogy kertesben lakjon hogy olcsóbb házat venni meg minden az sajátmagát csapja be!2 éven belül vissza is akar majd költözni pestre!Inkább egy felújitott,szigetelt,fűtéskorszerűsitett panel mint egy öreg vályogház!A vidéki élet igazán csak vidékieknek való!
2020. dec. 5. 08:09
 15/20 anonim ***** válasza:
9%

A panel mindennek a legalja, hiszen ott normális életet nem lehet élni.

Aki egy picit is igényesebb az már régen elmenekült ezekből a gettókból.

Ráadásul akik ott maradtak, azok sem a Tudományos Akadémia rendes tagjai, hiszem majd minden nap felgyújtja valamelyik a lakását...

...meg a többiekét.

2020. dec. 5. 13:13
 16/20 A kérdező kommentje:

Miért, egy téglalakásban mivel lehet normálisabb életet élni pl?

(régi 60as években épültekről beszélek, lakótelep ez is meg azok is)

2020. dec. 5. 13:19
 17/20 anonim ***** válasza:
8%

Panelben csak műcsövesek laknak, akik semmire sem vitték az életben.

Még egy hajléktalan is szabadabb.

2020. dec. 5. 13:31
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

Miert kedves utolso,te mire vitted az eletben?

Szivesen vendegul latnalak nalunk,majd pedig egy 70-es evekben epult kadarban,ami dupla annyiba kerul manapsag mint egy panel,de komfortban messze elmarad tole.

Rengeteg hazat neztunk ev elejen,40millio alatt nem kapsz olyat amihez nem kell hozzanyulni.vagy a teto,vagy a futes,villany,vizvezetekek.esetleg nem is beton fodemes,nulla szigeteles.ikabb kihagytuk,maradtunk a panelunkban.

Van egy szuper lakasunk,jo kornyeken,jo szomszedokkal.hitel nelkul,tovabbi nem keves megtakaritassal.normalis kozoskepviselo,aki lelkiismeretesen dolgozik a haz korszerusitesen.

Szigeteletlen panel,szelso lakas vagyunk megsincs 22 foknal kevesebb,nyaron pedig ott a klima,ami nelkul egy csaladiban is lehet gatyarohaszto meleg.

2020. dec. 6. 12:57
 19/20 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem igaza van a kérdezőnek és nekem is feltűnt, hogy ebben a topicban időről-időre felbukkan a panelfikázás, mint megvitatandó téma.

Nem panelben lakom,de volt panel albérletem. Szerintem is nagyon komfortos a panelban, viszont elhiszem, hogy egy rossz szomszéd meg tudja nehezíteni az életet. Ahogyan a téglalakásban is, vagy egy családi házban is.... Ami miatt egy panellakás mindig érték marad, az maga a lakótelep köré épült infrastruktúra. A panelos ismerőseim nem szakadnak meg a nagytakarításba, a kerti munkákba, a rengeteg ablak pucolásába, a fűtés karbantartásába, a nyári locsolásokba, gaztalanításba, avarsöprögetésbe, hólapátolásba stb.... A paneles ismerőseim csak " leszaladnak az orvoshoz/gyógyszertárba/boltba/oviba/bölcsődébe/iskolába/edzőterembe/pékségbe/játszótérre".

A hétköznapi életük SOKKAL könnyebb, mint egy csaladi házban lakónak. S mi a hátránya? Nincs kert. Hmmm.... Családi házban nőttem fel és soha nem mentünk ki a kertbe napozni, pihenni vagy csak élvezni a kertet. Anyám csak söprögetni járt ki, meg gyomlálni. Szóval a szabadidejében ezer dolgot csinálhatott volna míg dolgozott otthon. Semmi baj a panelekkel, azok fikázzák, akik próbálnak önogazolást keresni azért, mert ők mondjuk vidéken laknak és sokat kell utazniuk, vagy sok a munka a ház körül vagy sok hitelt kellett felvennie hogy elköltözzön családi házba. Nekem egyik paneles ismerősömet sem foglalkoztatja, hogy aki családi házban él, milyen rossz/jó lehet neki.

Az újépítésű lakóparkok viszont maga a rettenet. Tarsasházi lakások egy nappali méretű telken...hát aki ezért 30-40 milliót kiad, azt tényleg sajnálom.

2020. dec. 6. 13:48
 20/20 anonim ***** válasza:
85%
A #19-nek színtiszta igaza van! Objektív választ adott, feltüntetve a pluszt és mínuszt is.
2020. dec. 6. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!