Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy megy hitelre a lakásvásár...

Hogy megy hitelre a lakásvásárlás? Lenne egy hitelre vásárló vevőm, de nem tudom mennyit kell ilyenkor várni a vételárra.

Figyelt kérdés
2020. nov. 23. 21:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! Sokat tanultam. Csütörtökön beszélek vele, rákérdezek, miért nem a foglalóval kezdünk, ha az kell a hitel ügyintézéséhez is. Nagyon szépen köszönöm még egyszer, hasznos volt!
2020. nov. 23. 23:03
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

Azt még esetleg talán nem tudod, hogy jellemzően 30-40% önerőre ad hitelt a bank.

Tehát ha nem mutatja fel a szerződést a kifizettet foglalóval és a számláján a többi elvárt pénzzel, akkor el sem indul a hitelbírálat.

Na most a leírtak alapján neki az önerővel lehet gondja, esetleg beszélhetnél vele erről, mitől függ, hogy mikor áll majd rendelkezésére az önerő.

2020. nov. 23. 23:05
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen, mindenképp. Gondolom arra a 2-3 hétre számít hogy összeszedi, amire mondta hogy lesz ügyvédje. De a szándéknyilatkozatban majd úgyis szerepel dátum az adásvétel időpontjára - foglaló - ha hónapokat akar beleírni, komolyan felejtős.
2020. nov. 23. 23:08
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

Igen, azt esetleg lehet, hogy ha 30 napon belül nem történik meg a foglaló kifizetése és a szerződés, akkor ő elveszti az 1%-ot.

De talán ezt is ügyvéd előtt kellene csinálni. Nehogy legyen jogszabály, ami ezt a szerződést felülírja, és tényleg ne kötelezze őt az 1% semmire és nehogy ne maradjon meg neked az 1%, ha kútba esik ez az üzlet.

2020. nov. 23. 23:12
 15/16 anonim ***** válasza:
24%
Hagyd a fenébe, szárnyal az ingatlanpiac, annak adod el, akinek akarod
2020. nov. 24. 03:32
 16/16 xswerdy ***** válasza:
100%

a bankot már a szerződéskötés előtt ki kell választani, mert minden bank előírja, hogy ő nevesítve legyen a szerződésben. És célszerű a szerződés tervezetet is elküldeni nekik átnézésre. Úgyhogy ez egy kis idő a szóbeli megállapodás és a szerződéskötés között. Amúgy általában 2 hónapot szoktak kiköti szerződéskötés után az utolsó részlet kifizetésére, az alatt biztosan átfut a hitel. A foglaló pedig egy plusz biztosíték, szokásos összege 10%, de én vettem már foglaló nélkül is ingatlant, azzal sincs semmi gond. Ez az 1%-os összeg, amit a szándéknyilatkozathoz mellékelnek (általában ingatlanosok szokták ezt kérni), ez teljesen zavaros, hogy ez most foglaló, vagy előleg, vagy micsoda. Írjátok le részletesen, hogy mikor, kinek jár vissza.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy nem kérném az 1%-ot, de nem is ígérném, hogy neki tartom a lakást. Kezdje el intézni a bank kiválasztást, kérje el onnan a feltételeket, keressen ügyvédet, de te addig hirdeted tovább, amíg nem írtátok alá a szerződést.

2020. nov. 24. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!