Külföldröl költöznénk haza. Kb. 20 - 25 millió forintunk van. Vegyünk lakást hitelre (egyáltalán adna a bank hitelt?) vagy béreljünk?
Figyelt kérdés
Vác vagy Esztergom érdekelne. Ha albérlet, akkor bútorozatlan. 2-3 szoba + nappali.2020. nov. 13. 01:58
11/34 anonim válasza:
9-es vagyok és a hitellel kapcsolatban még eszembe jutott, hogy fontos hozzá, hogy magyar állampolgárok legyetek. A kettős állampolgárság nem gond.
12/34 anonim válasza:
Ennyi pénzért tudtok lakást venni. És a nyugdíj összegéből ha szükséges esetleges kisebb felújításokra is tudtok félretenni.
13/34 anonim válasza:
12-es vagyok: + szól a saját lakás mellett az albérlettel szemben,hogy ennyi idősen ha a bérbeadó meggondolja magát költöztök?
14/34 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Rengeteget segítettetek!
Igazából azért gondoltunk Vácra, mert onnan származunk. De kb. bárhol jó lehet. Akár Pécs is. Oda jártam egyetemre.
Köszönöm! Így már el tudunk indulni valamerre.
2020. nov. 14. 16:18
15/34 anonim válasza:
Adnak a nyugdíjra is hitelt, ha ilyen magas.
16/34 anonim válasza:
14: Pécsen nagyon olcsók az ingatlanok országos viszonylatban, nézd meg, és nagyon szép város.
33 millióért palotát kaptok ott.:)
17/34 anonim válasza:
Nem hinném,hogy két embernek megfelelő méretű,állapotú ingatlant ne lehetne találni ennyiért,főleg hogy még a település sem kötött. Én nem vennék fel kölcsönt,még ilyen anyagi háttérrel sem.
18/34 anonim válasza:
Igen, itt nálunk nem annyira jellemző, hogy valaki évtizedeken át kiadásra tart fenn egy lakást, általában az az élethelyzet a kiadott lakásoknál, hogy 1-2 plusz lakás van egy családban, amit esetleg időnként nélkülöznek a bevétel miatt, de ha változik az élethelyzet, újra használni akarják, vagy el akarják adni. Persze találhatsz ettől eltérő élethelyzetet, ahol hosszabb időre kiadják a lakást, de nem gyakori, és a jogszabályok is és szerződési szokások engedik a 30 napos felmondást, mert nálunk ez az életszerű.
19/34 anonim válasza:
És a leghosszabb idő, amire szerződni szokás, amit nem lehet előbb felmondani kártérítés nélkül, az az 1 év.
20/34 anonim válasza:
Egyébként megértem a dolgot. Ekkora nyugdíjból itthon, saját ingatlannal meg pláne, jóval többet engedhettek majd meg magatoknak mint kint. Pang most itthon az ingatlan piac ( az elmúlt pár év szárnyalása után ) szóval most azért jóval több ingatlan közül lehet majd válogatni mint az elmúlt 5 évben. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!