Ingatlanközvetítő által?
Jó estét!
Azokhoz szól a kérdésem, akik ingatlanközvetítő segítségével vásároltak házat : pontosan mi a menete a vásárlásnak? Találtunk, egy minden szempontból megfelelő házat, több hónapos keresgélés után. Sajnos az ingatlanos ellenszenves, tukmálja a saját hitelajánlatait, napközben hívogat, hogy menjek be az irodájába, és beszéljük át a lehetőségeinket stb. Nem érti, hogy egyelőre nem szeretnénk hitelt felvenni. A ház tulajdonosát nem tudom kicsoda, semmi elérhetőséget nem kaptunk, csak az ingatlanosnak jeleztük a vételi szándékunkat.
Mi az ingatlanos dolga? Az adás - vételi szerződés aláírásakor is ott lesz? Hogy működik az ingatlanvásárlás?
Ha aláírtatok bármit az ingatlanosnak, akkor nem szabadultok tőle, ott lesz a vásárláskor, és a 10% előlegből 2-4% neki fog járni.
Viszont mondhatjâtok, hogy addig nem veszitek meg az ingatlant, amíg a tulajjal nem beszéltetek.
Ha nem írtatok alá az ingatlanosnak semmit, arról, hogy ő mutatta meg az ingatlant, akkor ki tudjátok kerülni, ha meg tudjátok szerezni a tulajdonos számát. Az ingatlanosnak meg szerintem meg lehet mondani, hogyha még egyszer fölöslegesen keres, akkor nem veszitek meg az ingatlant.
Az a tapasztalat, hogy készpénzes ajánlatokat át sem ad, mert a hitelben érdekelt. Megfúrja az ilyen adásvételeket.
Felejtsd el.. :(
Különben én tettem rendőrségi feljelentést is, de nem követtem nyomon, mit tettek az üggyel.
Szegény eladónak gőze sincs ezekről, de ő az elsődleges károsult.
Meg a vevők, akik a szükségesnél több időt és költséget kell szánjanak az adásvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!