Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha most vennétek, vagy újítaná...

Ha most vennétek, vagy újítanátok fel lakást, fürdőkádas, vagy zuhanyzós fürdőszoba mellett döntenétek?

Figyelt kérdés
Én fürdőkád párti vagyok. Ugyan reggelente, munka előtt zuhanyzom, de hetente 2-3 alkalommal jól esik elmerülni egy kád forró vízben. Mindemellett azt tartom, hogy a fürdőkád nélküli otthonok egy picit csonkák, és hogy egész életünkben csak zuhanyzással nem oldódik le minden szennyeződés rólunk.
2020. okt. 29. 22:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Kád, számomra nem kérdés.

Bár én évi 1-2-szer szoktam befeküdni a kádba, de egyébként is sokkal jobbnak érzem:

- HA akarok, akkor bele tudok feküdni

- simán lehet benne zuhanyozni, nem rosszabb mint egy kabin

- számomra könnyebben takarítható

- lehet benne áztatni dolgokat, belerakni az esernyőt, kutyát, pontyot(:D), stb.

- hajat mosni összehasonlíthatatlanul kényelmesebb a kádban nekem

Ezek ellenére kibékülök a zuhannyal, olyan lakást viszont semmiképp nem akarnék ahol mindkettő van, számomra fölösleges és csak dupla takarítás. :D

2020. okt. 30. 10:53
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben a dilemmában voltam, kádam lett, üveg kádparavánnal. A zuhanyfüggönyt utálom, sárgul az alja, penészedik, ronda, stb. Keress rá!
2020. okt. 30. 11:26
 13/28 anonim ***** válasza:
78%
Jó ha 10 éve fürödtem utoljára kádban, csakis zuhanyzok. Kádban pedig nagyon kényelmetlen zuhanyozni. Emellett kevesebb helyet is foglal el egy zuhanykabin, mint egy kád. Így számomra értelmetlen lenne kádban zuhanyozni vagy akár kád+zuhanyt tenni a fürdőbe, kizárólag zuhanykabint (vagy építettet) tennék a fürdőbe.
2020. okt. 30. 14:09
 14/28 anonim ***** válasza:
Sosem kádfürdőzöm, épített zuhanyzót szeretnék.
2020. okt. 30. 21:03
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ha a normál panelt nézzük, ott nem igazán fér el kád is és zuhanyzó is egyszerre, tehát választani kell. Saját családomnak a kádat választanám, abban lehet zuhanyozni is. Heti max. 2-3 szor van igazán használatban fürdésre, mert mi is inkább zuhanyzunk benne, de néha jól esik kihasználni, hogy hosszasan elnyújtózzunk a habokban. Mondjuk egy kisebb panel mini fürdőszobájába lehet, hogy csak egy 150-es fér el, na, az nem az igazi, de az is valami.
2020. okt. 31. 13:09
 16/28 anonim ***** válasza:

Hát ha a hely és a pénz nem probléma, akkor legyen mindkettő.

Zuhanyozni egy hétköznapi helyzetben sokkal jobb, gyorsabb, olcsóbb és higénikusabb mint fürdeni, zuhanyozni pedig egyértelműen egy zuhanykabinban jobb.

Viszont nagyon hangulatos és kényelmes egyszer-egyszer belefeküdni egy kád forró vízbe.

Ha anyagilag vagy helyszűke miatt nem fér bele mindkét megoldás, akkor talán a kádat választanám, HA normálisan elfér és nem lesz tőle kényelmetlenül szűk a fürdőszoba.

Ha nem fér el normálisan a kád, akkor legyen inkább zuhany, annyira nem érzem fontosnak a lubickolást.

2020. okt. 31. 15:36
 17/28 A kérdező kommentje:
Miért mondják sokan, hogy higiénikusabb zuhanyozni? Elvégre zuhanyozáskor közel sem ázik le pl. egy olajos helyen dolgozó emberről az olajpára, szennyeződések, stb.
2020. okt. 31. 17:13
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"Miért mondják sokan, hogy higiénikusabb zuhanyozni? Elvégre zuhanyozáskor közel sem ázik le pl. egy olajos helyen dolgozó emberről az olajpára, szennyeződések, stb."

Az olaj sosem fog rólad leázni, mivel nem oldja a víz, de a szappanok (és a turfürdők, samponok) igen. A zuhanyzáskor ezek teljesen lemosódnak a bőrödről, leviszi a folyóvíz a szappannal együtt, fürdéskor viszont benne ázol és megül a víz felszínén. Amikor meg kiszállsz a vízből, szépen rád ragad valamennyi.

Ha érdekel a téma, akkor írd be a Googleba, rengeteg cikk van a témában.

2020. okt. 31. 17:57
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek miatt csak kád. Mi nem tudjuk a férjemmel kihasználni. Ha költözünk, akkor az a cél, hogy legyen ilyen is, olyan is.
2020. okt. 31. 18:44
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen kád, mert én is szeretek a mindennapi zuhanyzás mellett néha egy kád vizben elmerülni.

De semmiképp sem zuhanyfüggöny, hanem kádparaván!

2020. okt. 31. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!