Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Illetékmentes CSOK-os ingatlan...

Illetékmentes CSOK-os ingatlanvásárlás.. Most ez is beépül az árakba.. ? Miért nem elég ennyi kedvezmény?

Figyelt kérdés
2020. okt. 19. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
A lakás eladókat is támogatják ezzel. falun 5 misi-s lakás csokkal 15 misi :D sok értelme van.
2020. okt. 19. 16:39
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Hát ezzel most tényleg sokat segítettek a lakáshoz jutásban. Komolyan mondom, mint a sport szeletes csávó a reklámban...

Megspórolják Kovácsék az 1M-s illetéket, cserébe 25 helyett 26 M-ért veszik a pecót. Persze új ház meg alig épül, átlagos fizetésből kb. egy élethosszig spórolás, mire felépül egy követelményeknek megfelelő "korszerű" családi ház.

2020. okt. 19. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos ezeknek semmi értelme. Felszívja a piac.
2020. okt. 19. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Ha 80 millió lenne a támogatás mértéke, akkor az előzőleg 10 millió forintos ingatlanok 90 millió Ft-ba kerülnének.

De a kormánynak nem az a célja, hogy segítsen, hanem hogy adósrabszolgákat csináljon, akiknek kötelező gyártani a következő rabszolga nemzedéket.

2020. okt. 19. 20:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Elképesztő nagyságú hitelekbe ugranak bele az emberek :(
2020. okt. 21. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

De mostmár kívánom, hogy rohadjon is rá mindegyikre a hitel!

A sok CSOK-ért szaporodóra szakadjon rá a ház.

A sok mocskos büdös birka szavazó dögöljön éhen.

A sok patkány politikus, akik ezt kitalálták haljanak kínhalált.

Miféle rohadt mocskos féreg gennyes ótvar ország ez... Ha nem lett volna CSOK meg a többi hazaárulás már rég lenne lakásom, és egy nyugodt életem. Gyűjtögettem, félretettem... DE MINEK!? Távolabb kerültem a lakástól, mint valaha! Már fejben szépen összeraktam, hogy milyen jó lesz a saját lakásomban élni, a saját életemet élni, a saját akaratom szerint hozni a döntéseimet...

Ehelyett szépen azon agyalhatok, hogy melyikbe fogok hamarabb beleőrülni: ha kiadom a fizetésem felét albérletre, és sose jutok előbbre; ha beleugrok egy hitelbe, amit utána évtizedekig nyöghetek kolduséletmód mellett, vagy ha szülőknél lakok és megkapom a környezetem és a társadalom kollektív megvetését, hogy "mamahoteles lúzer".

Az a rohadt qrva isten bssza meg azzal a mocskos gcis fszával... Undorító féreg politika, undorító féreg ország!

2020. okt. 21. 16:25
 7/10 A kérdező kommentje:
#6, teljesen megértem, sokan 8 éves lakáskasszát is kenhetnek a hajukra, mert már egy garzonra sem elég, pedig a terv egészen más volt. Én sajnos vállalok hitelt, de semmiféle kedvezményt nem kapok, mert egyedülálló gyermektelen nő vagyok, aki még bőven karriert épít. Csoda, hogy még nem köptek le.. :D
2020. okt. 21. 16:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Én nem a CSOK-os vásárlókra neheztelek, ha lenne 3 gyermekem talán élnék vele. Arra neheztelek, hogy az egyedülállók, gyermektelenek 3x annyit fizetnek egy kis lyukra is, és mindenki borzasztó messzire került attól, hogy lakása legyen anélkül, hogy a magyar állam elidegenítési tilalmat terheljen a házára. Gyerek nélkül gyakorlatilag nem megy, hacsak nem örökölsz tetemes összeget. Nálam az nem játszik.

Önerőt is lehetetlen összeszedni, az átlag ember megtakarítása albérlet mellett sokkal lassabban nő, mint az ingatlanárak..

Én inkább azzal ösztönözném a gyermekvállalást, hogy mindenki el tudjon jutni az életében arra a pontra, hogy biztonságban érzi magát, nem megalázó a keresete, van lakása, és ilyen körülmények között megjön az embernek a kedve a családalapításra.

Eláírni meg beígéri kölyköket iszonyúan elveszi az egész családosdi varázsát.

2020. okt. 21. 16:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, a probléma már ott kezdődik, hogy a CSOK nem arról szól egyáltalán, hogy segítsék a családokat!

A CSOK lényege, hogy adósrabszolgákat képezzen. Rabszolgákat, akik ki vannak szolgáltatva a hatalomnak. És persze biztosítsanak utánpótlást a rabszolgákból. Az elletőgép beindul. A jövő rabszolgáinak megindult a tenyésztése.

Itt ennyi a lényeg: ha nem működsz együtt velünk, akkor lehetetlen helyzetbe hozunk.

Családok segítése... BAROMSÁG! Ez nem a családok segítéséről szól egyáltalán!

EZ GYERMEKTELENSÉGI ADÓT!

Akiknek három gyerekük van, vagy előre ígérnek hármat, azok ugyanott vannak, mint a CSOK előtt támogatás nélkül.

Akiknek meg kevesebb, azok megszívták.

És ha nincs gyereked... akkor te fizeted a legmagasabb árat!

De kérdezem én, miféle mocskos gondolkodásmód ez, hogy szüljél/nemzzél a pénzért!? A gyereket az emberek ÉRZELMI alapon vállalnak. Hogy hú, végre megvan egy elfogadható egzisztencia, stabil jövedelemforrás, a kapcsolatunk is erős, tartós, akkor ideje vállalni egy gyereket. Egy gyereket, akit aztán felnevelhetünk és jó gyerekkort biztosítunk neki, megteremtjük a szükséges anyagi és érzelmi feltételeket, hogy aztán egészséges, lelkileg is fejlett boldog felnőtt legyen belőle.

De ez, hogy "áhh vállaljunk gyereket, mert kell a lakás"... UNDORÍTÓ. SZÁNALMAS. NEVETSÉGES. GUSZTUSTALAN.

Én 28 éves férfi vagyok. ISTENEM, HA PÁR ÉVVEL KÉSŐBB HOZZÁK BE EZT A KBASZOTT CSOKOT, MÁR RÉG LENNE LAKÁSOM! Kapartam, tanultam, kerestem mindig a munkát, még másodállásom is van.

És mire megyek vele?! SEMMIRE! Távolabb vagyok, mint valaha, és jövőre még távolabb leszek!

Mi értelme így ennek az egésznek?! Mégis mire gyűjtsek akkor?! Mintha Trabanttal kéne versenybe állnom egy Forma 1 jármű ellen. A távolság egyre nő.

És amit nagyon utálok, hogy a társadalom egyszerűen megveti a hozzám hasonló fiatalokat. Mert mi vagyunk az "életképtelenek", "lúzerek". Csak a lenézés mindenhonnan. De akik fele annyit sem tettek, mint én, de kaptak egy lakást a gazdag szüleiktől, azokat bezzeg elismerik!

...

De legalább jól esett ezt kiírni magamból. Annyira frusztrált és depressziós vagyok ettől a lakástémától, hogy ölni tudnék legszívesebben. Az ember tényleg hajt, szorgalmas, igyekszik, és mit kap?

Egy végtelen sötét alagutat, aminek a végét befalazták.

2020. okt. 21. 17:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez az egész csok egy agyrém. Teljesen meghülyítette a lakáspiacot. Mikor végre elkezdett rendeződni az egyensúly, bedobták ezt a borzalmat. Amikor kezdtek elfogyni a hitelképes alanyok, jött a babaváró. Már abból is csak 10% ment kecóra, hát jött a felújítási támogatás, meg ez. Mindent, de mindent megtesznek, hogy az olcsó forintért ne tudjon az ember házat, lakást venni ésszerű keretek között.

Ez az energiaosztályozás is az újépítésnél egy eszetlenség. Felépül sokmillióból egy ilyen a faluban, aztán meg nem lehet kinyitni az ablakot télen, mert két utcával arrébb ha beáll az alkonyat, pet palackkal fűtik föl a kandallót a szerencsétlenek.

Az egész csokot az újépítésű társasházakra, meg a kisebb újépítésű családi házakra kellett volna szabni, a használt piacot így is vitte volna magával, de nem 8-10 millióval! Ez már tényleg csak a piac pörgetéséről szól, nem az emberekről. A járvány kellős közepén szépen el kellene felejteni ezt az egész csokot, a nullaenergia kibocsátósdit, és élhető lakóparkok építését szabadna csak támogatni, meg a típusterves, sima központifűtéses 90-120nm-es téglaházak építését mindenféle hungarocell borítás, meg mélyfúrásos fűtési bonyodalmak nélkül. Azzal lehetne segíteni a gyerekvállalást, nem a 20 évnyi törlesztőkkel.

2020. okt. 21. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!