Lakásvásárlásban tudnátok segíteni?
Lenne néhány kérdésem lakásvásárlással kapcsolatban és remélem tudtok segíteni.
1.Több milliós értékű lakásnál, hogy lehet kivenni pénzt ha csak készpénzben lehet fizetni?
2.Nálam van a pénz, de a városban mászkálni csak nem biztonságos ennyi összeggel, ez hogy oldható meg?
3.Mik az alapvető dolgok, amire mindenképp 2x is vissza kell pillantani, hogy biztonságos e a lakásban mint vezetékek, falak, ablak szigetelése stb.
4.Meg van vásárolva a ház és innen milyen teendők vannak még amik a teljes átírásra terelődnek mint lakcímkártya, kapucsengő név, ajtótábla név, azaz a saját tulajdonom lett a ház?
Ennyi kérdés merült fel. Barátnőmék lakásvásárlásban vannak és még ezek a kérdéseik vannak és engem kértek meg, hogy járjak utána ezeknek kicsit. Ők is kutakodnak, de több szem többet lát ugye :D.Meg ezeken én is gondolkoztam, hogyan mászkálnak ennyi készpénzzel a városban és nem paráznak? Előre is köszi a segítséget!
1. A bankodnál kell igényelni a nagyobb összegű kp felvételt, ennek van egy meghatározott díja.
2. Közvetlenül a fizetés előtt vedd fel a pénzt és utána autóval kapuig menj, ne legyél egyedül, ne teljen el sok idő a pénzfelvétel és az ügyvédi találkozó között.
3. Kb amit írsz, azokat kell megnézni, illetve a környéket (lakás esetén lépcsőház, háznál szomszédban lévő házak és porták)
4. Birtokbavétel után mérők átírása, lakcímkártya, közös képviselőnél bejelentkezni.
Nem viszünk tízmilliókat szatyorban, hiába ez e vevő kívánsága.
Ha ragaszkodik a kp.-hez, akkor még a bankban javaslom a pénz átadását a kivételt követően.
Ott aláírja a pénzátvételt és onnantól az ő kockázata ha kirabolják.
"2.Nálam van a pénz, de a városban mászkálni csak nem biztonságos ennyi összeggel, ez hogy oldható meg?"
Taxival, saját autóval.
"Ha ragaszkodik a kp.-hez, akkor még a bankban javaslom a pénz átadását a kivételt követően."
Az meg a másik, igen.
Köszönöm megint a segítséget így már minden tiszta :)
mindenkinek zöld pipa ;)
Arra is ügyeljenek,hogy a lakásba ne legyen más - előző tulajdonosok pl. - bejelentkezve.Ez gondolom belekerült az adásvételi szerződésbe, de ha nem, oda kell figyelni rá.
Ha mégis van ott valakinek bejelentett lakcíme szólni kell,hogy jelentkezzen át valahová, ha nem teszi az Okmányirodában a szerződéssel ki kell jelenteni/fiktiváltatni kell.
Egyébként a pénzzel egyenesen menni kell az ügyvédhez, ennyi. Arra kell ügyelni,hogy más ne lássa,hogy nagyobb összeget vesznek fel.
Tudom, nem nagy összeg,. de én 500.000,-Ft. "bánatpénzzel" mentem egyedül, nőként az 1-es villamos vonalán. Nem hinném,hogy valakinek erről sejtése volt :)
8: Hát, pedig hozzánk járnak, és követelnek is javításokat, tavaly lezártak 2 lakást a házunkban, hogy életveszélyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!