Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Laknál egy ilyen házban? Nem...

Laknál egy ilyen házban? Nem tudom miért, nekem jelenleg drága agglomerációban van házam, tégla, gipszkarton szigetelés stb, de mégis nagyon vonzanak ezek a természetes építmények.

2020. okt. 17. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Ez egyáltalán nem komfortos.

Filmen jól néz ki, de amikor ott élnél benne...

2020. okt. 17. 22:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól néz ki, de nem laknék benne.
2020. okt. 17. 23:41
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem laknék ilyenben. De agglomerációban sem.
2020. okt. 18. 07:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Kinek mi jön be. Más az érzés, ogy szimpi, de más ott lakni benne. Olyan mint a reklámok által sugárzott boldogság, kényelem, stb.

Ehhez egy elhivatottság kell. Vagy egy nem túl elszigetelt helyen is megvalósítható.

Én laknék és elmenne hosszútávon is.

2020. okt. 18. 08:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag az a kérdésed, hogy laknék e a világtól elvonultan, egy vályogházban?

Nem.

Ebben a videóban nem a ház a lényeg, hanem önfenntartó életmód, a ház csak ennek a tükre és a kelléke.

Elfogadnék egy ilyen házat a Balaton-felvidéken nyaralónak, de egyébként nem vagyok egy földműves és remete típus, nekem szükségem van a 21-ik század nyújtotta komfortra, kényelemre és a civilizációra.

2020. okt. 18. 08:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

:) Amcsik bemutatják ezt, mint valamiféle újdonságot, nálunk meg a vályog kvázi természetes volt, mondjuk nem a tapasztása, ez így nem tudom, hogy elégséges-e... ill. az az alap is erősen kérdőjeles nálam.

Laknék, persze. Nem építeném föl, biztos, hogy nem állnék neki... lassú munka. Ugyanakkor ép.iparban dolgozom, halálosan unalmasnak tartom már a tükörsimára csiszolt falakat ahol 90 fokot zár be minden fal. Nem csak abból a szempontból természetes ez, hogy felhasznált anyagok (sár, fa stb.) hanem a természetben sincsenek élek, sarkok, szögek. Szóval ezt észreveszed vagy sem, de a szemnek is bántó dolog. Mérgesítő mikor egy egyenes falfelület kellene valamihez, ami meg esélytelen egy ilyen házban, de amúgy az a természetes, hogy nincs. Alapvetően én a parasztházakat kedvelem, érzem otthonosnak (mégha nem is abban élek), ahol ugyanúgy a falak nem "tökéletesek", a födém lehetőleg parasztfödém, azaz deszkázott, a belmagasság nem túl magas (én sem vagyok magas!) stb. A faházakat ugyanúgy nem kedvelem, de mikor egy fehér fal és a fa természetes színe találkozik azt igen, az egy jó érzetet ad. Mikor ilyen házakat újítunk föl és tükörsimára/egyenesre van minden korrigálva, pláne gipszkartonnal takarva a fa szerkezetek, azt egy merényletnek tartom, de hát nem nekem kell, hogy tessen.

A fűtés az viszont nálam nem volna elfogadható, szóval ha komposztfűtésük lenne, az volna egy fokkal ennél perverzebb megoldás. Biztos, hogy hőszivattyús fűtést alkalmaznék, tehát ilyen téren nálam inkább a kényelem, mint hogy a természetesség.

2020. okt. 18. 08:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Maga az életforma amit ők képviselnek dícséretes, és jó látni, hogy így is fel lehet építeni egy otthont. Egy videóból nem derülnek ki a hátrányok, biztosan van bőven, cserébe olcsó volt. Nem, nem laknék ilyenben, de hétvégi házat szívesen építenék így valahol a semmi közepén, ahová tényleg pihenni, elmélkedni, természetben lenni mennék.

Elfogadom, ha valaki kifejezetten ilyen otthonban boldog. Jó személyiségre vall.

2020. okt. 18. 17:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Tök jó dolognak tartom, de nem élnék benne. Nyaralóként elfogadnám. Egyébként tényleg vicces, hogy ekkora különlegesség valahol a vályog ház.

Ezt viszont pl. simán eltudnám képzelni:

https://www.youtube.com/watch?v=BNekutd-6qM

2020. okt. 19. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát akárhogy is nézem, ez igazából egy hétköznapi vályogház. Most ha ingyen hozzámvágnának egyet, akkor nem mondom hogy nem kéne, de én nem vennék magamnak ilyet.
2020. okt. 20. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!