Először árulok egy ingatlant, miért alkudozik mindenki?
Felraktam pár oldalra, eddig vagy telefonon már alkudoztak vagy megnézték és ott alkudoztak vagy megnézték, felhívtak és úgy próbáltak meg alkudni. De nem pár százezret (amibe bele is mentem volna) hanem milliókat. 25 millióért hirdetem és jönnek hogy 15-ért talán elvinnék. Hát kösz :D.
Ha túl az ár érte akkor majd csökkentem... De nem értem miért kell görcsösen alkudozni.
A 15 milliós az tényleg pofátlanság, de amúgy ha egy minimálisat alkudnak, az szerintem átlagos. Mindenki megpróbál alkudozni, hátha olcsóbbért megkaphatja. Mondjuk nekem az mindig is fura volt, amikor valaki még meg se nézte a házat, de már alkudozik...
Amikor mi árultuk a házunkat, nálunk is volt olyan, hogy rögtön avval kezdte az egyik, hogy általában 10%-ot elszoktak engedni az árból. Mi nem engedtünk, meg se vették ők a házat, de mások igen, pedig azok is próbáltak alkudni, aztán rájöttek, hogy nem nagyon engedünk az árból, de így is kellett nekik a ház. Akinek kell a ház, az szerintem úgy is megveszi a házat, ha nem engedsz az árból, akkor is.
Nem feltétlenül pofátlanság a 15 millió ha az a reális ár közelében van, ami lehet, hogy 17-20millió, csak te drágán hirdetted. Nem tudjuk, hogy valóban reális áron hirdetted-e meg.
De teljesen természetes, hogy mindenki szeretne spórolni amennyit lehet egy sokmilliós kiadásnál.
Én az első autómat árultam 500 ezerért, volt olyan jófej aki azt mondta, hogy ha 250-ért adom, akkor még aznap este elviszi :D
A minimális, és ésszerű alkudozás egyébként teljesen természetes.
Az ingatlan com pont kétszeres árat ajánl fel :D
Miért? Mert ha elhiszed, hogy annyi, akkor hajlandó vagy fizetni a hirdetésért is
Mindig van olyan aki meg a felebol is alkudna.
En meg nem adtam el hazat de mikor az automat arultam akkor ha jol emlekszem 380ert hirdettem es jottek az uzenetek hogy 300ert elvinnek.
En akkor probalnek alkudni nagyobb osszeget ha tudom hogy a haz joval kevesebbet er mint amennyiert hirdetik. Magas aron ugy se adjak el olyan konnyen.
Mikor mi vettunk hazat akkor nem alkudtunk semmit mert igy is bagoert vettuk. Ha alkudozunk akkor eladjak masnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!