A jövőre visszahozott 5%-s áfa miatt (plusz a további csok kedvezmények miatt) csökkenni fog a használt házak eladási ára szerintetek?
Figyelt kérdés
Mire lehet számítani?2020. okt. 13. 13:03
1/16 anonim válasza:
Szerintem emiatt csökkenni nem fog, viszont emelkedni sem. A kérdés az, hogy a koronavírus hosszútávon hogyan befolyásolja a gazdaságot és ezáltal az ingatlanpiacot. De arra még várni kell hogy kiderüljön.
2/16 anonim válasza:
Nagy mértékben szerintem nem, az a réteg aki igénybe tudja venni ezt a rengeteg kedvezményt és mellé 3 gyereket szülni, jóval kevesebb lesz mint azok akik inkább a kedvezőbb árú de használt lakást választanák.
3/16 A kérdező kommentje:
nem csak a frissen szülőknek vannak kedvezmények. Némelyeket kifejezetten érdemes igénybe venni.
2020. okt. 13. 15:18
4/16 anonim válasza:
Amikor csökken az áfa, akkor érdekes módon hirtelen ugyanannyival nőnek az építési költségek.
Ne legyenek illúzióid, nem lesz olcsóbb az új lakás sem...
5/16 anonim válasza:
Sosem fog csökkenni semmilyen ingatlan ára. 10 éve várjátok a csökkenést. Most sem fog. Főleg hogy úgy romlik a forint mint pistabá napon felejtett szalonnája.
6/16 anonim válasza:
Szerintem nem fog. Az újak húzzák magukkal a régi lakások árát is. Ha az áfa csökken, arra apellálnak, hogy a kereslet nő. Oké, de ha a kereslet nő, akkor biza az árak is emelkedni fognak. Ha az újak ára emelkedik, akkor nagyobb lesz a kereslet a használtra és adtunk a sz*rnak egy pofont. Azt értük el, hogy megint fújjuk a lufit. Én így gondolkozom, de ne legyen igazam...
7/16 anonim válasza:
6: A logikában csak ott a hiba, hogy jelenleg befagyott a piac (főváros), nincs kereslet. Szóval bármi is indul be, az csak éppen megkavarja az állóvizet. Az előtted lévő szalonnás tagnak meg üzenem, hogy már rég árcsökkenés van, publikálva, nem a blikkben megjelenve. Meg amúgy megtriplázódott a kínálati oldal, főleg a bérleti, nem kell jósnak lenni, hogy most mi fog következni...
8/16 anonim válasza:
Mit értesz álló víz kavargatás alatt pontosan az ingatlanpiac szempontjából?
9/16 anonim válasza:
8: Azt, hogy az elmúlt évben a fővárosi tranzakciók száma megtizedelődött (még a járvány előtt). Pedig dőlt már akkor is pénz, áfa, csok stb. Ezen az árszinten nincs piac, lehet bedobni ingyenpénzt, nagy hullámot nem fog vetni. Pláne egy válság közepette.
10/16 anonim válasza:
Ez rendben is van és nyilván nem mondasz hülyeséget, de a kérdés nem ez volt. Ahogy írtam, az 5%-os áfa miatt SZERINTEM nem fog csökkenni a használt lakások ára, én azt gondolom ez nem így működik.
Más miatt lehet, hogy fog, de akkor sem csak a használtaké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!