Ingatlanos ügyvédnek ezt(alább) nem kellett volna megtennie?
Figyelt kérdés
Vagyonszerzési illeték dolog, ingatlan csere esetén 1 hónapon belül jeleznem kellett volna a NAV-nak.
Amiről a NAV küldött is ki egy 0-ás vagyonszerzési illetéket(semmit nem kell fizetni) viszont a szokásos 80 oldalas litániájukban megemlítették az 1 hónapos bejelentési kötelezettséget.
Gondolom ezt az ingatlanos ügyvédnek kellett volna tudnia, pláne, ha már lett fizetve neki nem kevés pénz az adás/vétel szerződés intézéséért.
2020. okt. 8. 05:49
1/8 anonim válasza:
Ő az ingatlan adásvételét intézte, az adózásodhoz nincs köze. Szerintem.
2/8 anonim válasza:
NEM, nem kellett volna megtennie!
Az ö munkája az adásvétel lebonyolítása volt, ezt megtette.
Az, hogy neked mit kell bejelenteni a NAV felé, a te amgánügyed, ez nem tartozik rá!
4/8 A kérdező kommentje:
de gyanítom az se látott még ingatlan adás vételi szerződést soha, aki azt mondja, ez az én magánügyem.
2020. okt. 8. 13:02
5/8 anonim válasza:
#4: Nem a magánügyed, de nem az volt a kérdés.
6/8 anonim válasza:
Így van, neked semmi dolgod nincs, mindent az ügyvéd intéz.
7/8 A kérdező kommentje:
#5, kb annyit értesz ehhez az egészhez, mint én a kosárfonáshoz.
Ha nem tudsz valamit, maradj csöndben.
2020. okt. 8. 21:09
8/8 anonim válasza:
Istenem mennyi hülye van itt. Szerintem elrontotta az ügyvéd a bejelentőt azért kaptál ilyen papírt. Nav elég inkorrekt, utólag behajtják késedelmi kamattal. Rosszabb esetben adóbírságot kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!