Lakáshitelt hány % önerőtől adnak?

"Mi van abban az esetben amikor mondjuk 1-2 talán 3 hónapig nem tudom fizetni a hitelt?"
- Köss hitelfedezeti biztosítást!
- Vagy azonnal, már az első hónapban jelezd a bank felé a nehézségeidet, akkor fognak találni megoldást.
Adnak halasztást, átszámolják a hiteledet,stb.
A többi kérdésedre egyértelmű a válasz.
Nyilván ha nagyobb az önrészed, akkor kisebb a hitel, kevesebb a kamat és az is igaz, hogyha többet fizetsz be, hamarabb lejár a hiteled.
Hivatalosan a kamattal megemelt havi törlesztőd nem lehet magasabb, mint a havi jövedelmed 30 %-a.
Ennek alapján számolják ki, hogy mennyi hitelt kaphatsz (ez emelheti az önrészt) és a futamidőt is.

a fedezeti ingatlan 80%-áig adhatak hitelt törvényileg, de manapság inkább 70%-ról olvasni. Tehát nem feltétlenül a megvásárolandó ingatlan értéke a korlát, felajánlhatsz helyettesítő, vagy pótfedezetet is.
A jövedelemarányos törlesztőrészlet azért lehet több 30%-nál, a törvény ma már egy táblázatos határértéket tartalmaz, minél nagyobb a jövedelmed, és minél hosszabb a kamatperiódus (ameddig nem emelkedhet a törlesztőrészlet), annál magasabb.
A kamat mértéke sokmindentől függ, általában minden banknál többféle kategória (illetve kedvezmények) van. Nem biztos, hogy kisebb hitelösszegnél alacsonyabb, lehet, hogy éppen a nagyobb hitelt felvevőket igyekszik egy bank kedvezőbb kamattal magához csábítani.

"Mi van abban az esetben amikor mondjuk 1-2 talán 3 hónapig nem tudom fizetni a hitelt?"
Nekem van "munkanélküli" biztosításom, ebben az esetben fél évig a biztosító fizeti a törlesztést.

"Nekem is volt "munkanelkuli" biztositasom,de semmire sem mentem vele,mert (papiron)kozos megegyezessel szunt meg a munkam."
Hát aki olyan hülye hogy ezt aláírja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!