Ház árverésen lakáshitellel? Lehet ilyet?
Figyelt kérdés
Sokat árultak egy házat, senki nem vette meg, teljesen normális, felujitott. Nekem is tetszett. Mire oda jutottam, hogy megveszem a tulaj árverésre bocsátotta. Hitellel szerettem volna megvenni tőle,ilyen arvereseken lehet ilyet, vagy itt a KP diktál?2020. okt. 4. 21:26
1/3 anonim válasza:
Nem fut át a hitel, mire fizetni kell.
3/3 xswerdy válasza:
nem tudjuk, mi van az árverési hirdetményben. Ha pl. végrehajtó árverez, akkor nincs annyi idő a teljes összeg kifizetésére, hogy átfuttasd a hitelt. Miután nyertél, kérvényezheted, hogy haladékot kapj, de akkor már gondban lehetsz, ha nem kapod meg.
De itt most ha jól értem, maga a tulajdonos keresi árverés útján a vevőt? Milyen módon? Ez nem túl jellemző. Pár éve az egyik nagy ingatlanközvetítő cég próbálkozott árverezéssel, de nemigen jött be neki, mert hamar leálltak. Mindenesetre a pontos feltételeknek meg kell hirdetve lenniük, a nélkül nem lehet licitálni. Azt olvasd el, onnan minden ki fog derülni, így az is, hogy van-e idő hitelt átfuttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!